31 januari 2006

Ons bezwaarschrift tegen het Milieubeleidsplan


Groen! Zandhoven diende enkele dagen geleden haar bezwaarschrift in tegen het ontwerp van Milieubeleidsplan van de gemeente (dat plan kan je bekijken op de website van de gemeente: http://www.zandhoven.be).

Hieronder de integrale tekst van ons bezwaarschrift:



Pulle, 29 jan. 06


Aan het College van Burgemeester en Schepenen van Zandhoven.


Betreft: Bezwaarschrift tegen het Milieubeleidsplan.



Geachte Heren,


Het ontwerp van Milieubeleidsplan voldoet voor ons niet.
Gelieve bij de opstelling van het definitieve milieubeleidsplan rekening te houden met volgende bemerkingen:

1. Participatie (p 31): Bij alle voorgaande thema’s is de opbouw steeds:
a) inleiding
b) stand van zaken
c) visie
d) knelpunten/aandachtspunten
e) acties.
Bij dit onderdeel ‘participatie’ zijn alleen punten a en b uitgewerkt.
Welk is de visie hieromtrent? Of ontbreekt die geheel?
Welke zijn de knelpunten hieromtrent? Ons lijkt een zo goed als totaal ontbreken van participatie een zeer ernstig knelpunt, zodat er heel wat acties zouden moeten komen om dit op te vangen.

En wat de “stand van zaken” betreft:
De hier opgesomde zaken hebben niets te maken met “een beleid waarbij burgers en maatschappelijke doelgroepen worden betrokken bij het plannen, uitvoeren en evalueren van het lokale leefmilieubeleid.”.

2. Was- en schoonmaakmiddelen: (p 36)
De laatste zin van 4.1.1.3.1 dient overgebracht te worden naar 4.1.1.3.2, zodat het inderdaad duidelijk is dat dit geldt voor alle gemeentelijke instellingen, en niet alleen voor de kantoren.

3. Anti reclamestickers (p 42):
Hier doet zich een probleem voor: vele inwoners hebben deze stickers op hun brievenbus gekleefd omdat zij de massa commercieel reclamedrukwerk niet wensen te ontvangen, om zo bij te dragen aan het behoud van ons leefmilieu. Maar in de meeste gevallen wensen deze mensen wel de informatiefolders van o.a. politieke partijen te ontvangen. Spijtig genoeg behandelt de postdienst deze infofolders net als commercieel reclamedrukwerk.
Hier dient overleg gepleegd te worden met de postdiensten.
Gelieve dit op te nemen in de actiepunten.
4. Bos en “recreatiezone Keulsebaan”.
In de cursieve tekst p. 113 staat nuttige informatie over subsidiëring voor speelbossen.
Wij willen U suggereren om hiervan gebruik te maken bij het omzetten van de “recreatiezone Keulsebaan” naar een speelbos voor onze jongeren.

5. Ruimtelijke ordening:
Op p 118 lezen we weer: “In dit milieubeleidsplan wordt niet ingegaan op bepaalde aandachtspunten/knelpunten of acties op het vlak van ruimtelijke ordening, daar deze volkomen behoren tot de thematiek van het gewestplan en/of het ruimtelijk structuurplan van de gemeente.”
Dit is een zeer ernstig tekort van dit milieubeleidsplan. Vlaanderen heeft op Europees vlak de slechtste milieutoestand. Dit heeft zeer veel te maken met onze verschrikkelijke ruimtelijke wanorde En spijtig genoeg wordt die ook niet aangepakt in het ruimtelijk structuurplan van de gemeente. Het is o.a. onaanvaardbaar dat het gemeentebestuur bebouwing blijft toelaten in ‘bosgebied’ en in ‘natuurgebied’, met als argument ‘de juridische voorraad’.

6. Energie:

6.1. p 148 staan bij de visie omtrent energie enkele aspecten van duurzaam waterbeleid:
“De waterleiding kan uitgerust worden met een lekbegrenzer. Spaardouchekoppen, perlatoren op alle kranen, spaartoetsen voor het toilet, …
Het gebruik van waterdoorlatende materialen bv. bij parkings kan verder worden onderzocht.”
Dit zijn zinvolle zaken, maar die horen thuis bij duurzaam waterbeleid, niet bij energiebeleid.

6.2. eveneens p 148 staat bij de visie dat :
“De gemeente kan een Plan Hernieuwbare Energie opmaken met o.m. ….”
Bij de acties die even verderop volgen staat er geen enkele actie rond duurzame, hernieuwbare energie vermeld, maar uitsluitend acties in het kader van zuinig energiegebruik.

7. Grondwater.
Bij de acties p 72 staat als vierde actiepunt vermeld: “overleg plegen met de hogere overheid i.v.m. de grondwaterproblematiek.” Nergens in ‘Stand van zaken’ of in ‘Visie’ wordt het duidelijk gemaakt over welke problematiek er overleg nodig is.

8. Acties i.v.m. milieuverantwoord productgebruik: acties 8 en 16 spreken elkaar tegen.
actie nummer 8 p. 177 vermeldt: “Schoonmaakmiddelen: het gebruik van milieuverantwoorde producten bestendigen, eventuele problemen verhelpen en personeel goed informeren.” met planningsprioriteit 1, d.w.z. een lopende actie.
actie nummer 16 p 178 vermeldt: “Er zal worden omgeschakeld naar milieuvriendelijke was- en schoonmaakmiddelen in de gemeentelijke instellingen.” met planningsprioriteit 2, d.w.z; nieuwe actie in 2006-2007.

9. Natuur:
In het actiepunt 1 van 4.3.1. Natuur, p 182 lezen we:
“In het deel ‘Landschap’ worden de belangrijkste actiepunten per landschapseenheid of deelgebied weergegeven, incl. de actiepunten m.b.t. het behoud en uitbouw van de natuurlijke en ecologische waarden en functies.”
Maar in het deel ‘Landschap’ (p. 106-112) staan nergens actiepunten vermeld.

10. Bos en Groen:
• Actiepunt 4 van 4.3.3. Bos en Groen: zelfde bemerking als bij punt 9.
• Actiepunt 1 van 4.3.3.Bos en Groen: : Compensatieregeling bij het verwijderen van KLE’s: Waarom wordt daarvoor een gemeentelijk budget voorzien? Moet de gemeente betalen indien een eigenaar een KLE verwijdert? Of gaat de gemeente zelf KLE’s verwijderen?

Dit milieubeleidsplan blijft vooral aan symptoombestrijding doen.
Milieubeleid is nu al jaren bijna beperkt tot afvalverwijdering en optimalisering van de werking van het containerpark.
Uiteindelijk komt er een beetje waterbeleid van de grond. Maar een echte loskoppeling van afvalwater en regenwater in het rioleringsbeleid zal nog vele decennia duren.
Er wordt geen enkele link gelegd tussen ruimtelijk beleid en milieubeleid.
Er wordt wel gewerkt aan energiebesparing, maar niet aan duurzame energie.
Om die redenen is dit milieubeleidsplan voor ons onvoldoende


Namens GROEN!-Zandhoven,
Met groene groeten,






Ward Belmans
Le Grellelei 16
2243 Pulle.
ward.belmans@belgacom.net
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

27 januari 2006

Verslag gemeenteraad 19 januari 2006

1.BPA. “De Hoven” : al of niet in herziening stellen .

Dit is het gebied achter het gemeentehuis, tussen de Bergen, en de Ringlaan/Vierselbaan
In 1992 werd dit ambachtelijke zone, nu dat het bedrijf waarschijnlijk gaat stoppen moet dit weer woonzone worden terwijl er geregeld sprake is van een tekort aan KMO-zones in Zandhoven? Mogelijke hinder kon er nu ook geweest zijn, een kleine KMO zonder veel hinder kan er misschien nog gevestigd worden. Anderzijds is het dicht in een woonzone en is de vraag begrijpelijk. Alleen weet ik niet of dit zoveel nieuwe woongelegenheid gaat scheppen(binnengebied).

Antwoord : Het is geen geschikte plek voor een KMO-zone, er was nu ook al hinder . Er zou een ontsluiting komen en in het binnengebied, dat blijkbaar redelijk groot is , kunnen er sociale woningen komen via PPS (privaat publieke samenwerking) of via sociale woningbouw Hier kon ik niet tegen zijn!!! Oké

2.Al of niet aankopen van papier . Bij navraag van de vroegere offertes vind ik niets terug van milieuvriendelijk (vb. chloorvrij papier) om nog van gerecycleerd te zwijgen. Het milieubeleidsplan spreekt van het gebruik van milieuvriendelijk papier, dan zou ik dit ook graag zien in de realiteit!
Ik wil dit goedkeuren onder deze voorwaarden en anders onthouding.
Schepen Lenaerts zegt dat het al verschillende keren gevraagd is, ik zeg dat ik het niet terug vind en dat ik het enkel goedkeur als het nu echt zo zal zijn op de bestelbon. De Bie vraagt of ik Lenaerts vertrouw en ik heb geantwoord dat ik het zal nakijken!

3. Brandweer overeenkomst met de Stad Lier voor het stuk autosnelweg vanaf afrit 19 tot Q8 richting Antwerpen omdat Zandhoven waarschijnlijk sneller is : oké (proeftijd ?, samen , energieverspilling of test?. Zandhoven is nog steeds bevoegd.

4. Brandweer overeenkomst met de stad Antwerpen voor de E313 tot de uitrit van Massenhoven , daar kan Antwerpen sneller ingrijpen(en wat met het stukje E34 tot Oelegem) zit ook in de overeenkomst. Oké

5. Begrotingswijziging : akteneming

6. Onderwijs : ZAWORA : i.v.m.vervanging voor korte afwezigheden , beetje onduidelijk, artikel 5 staat vanaf 3 volledige dagen en art.7 kan het al van 1 dag. Antwoord: artikel 5 moet er uit.

7. Asfaltwegen : bijkomend punt : uitvoering zoals Antwerpsebaan (vermalen ter plaatse en gebruik van oud materiaal, blijkt sterker te zijn) oké

Bijkomende vraag van Groen!:
Agenda terug per mail a.u.b.
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

11 januari 2006

Bezwaarschrift tegen Ruimtelijk Structuurplan opgemaakt

Enige tijd terug kon je op de site lezen dat het ontwerp voor het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan werd publiek gemaakt (je kan het hier http://www.zandhoven.be/documenten/GRS_ontwerp.pdf terugvinden). Intussen zijn er ook twee -druk bijgewoonde- overlegmomenten met de bevolking geweest.
Wij hebben ons bezwaarschrift ook integraal op deze site geplaatst, je kan het aan de rechterzijde openen.

De hoofdlijnen van onze bezwaren zijn:

- de vaagheid en het gebrek aan consequente visie
- geen stappen om de fouten uit het verleden recht te zetten: dit plan dient blijkbaar vooral om scheefgegroeide, illegale situaties uit het verleden te regulariseren.
- dit plan is weinig vernieuwend
- er is een grote nood aan sociale huurwoningen, maar hiernaartoe worden weinig duidelijke stappen gezet.

Veel leesplezier!
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

Geef je mening via onze website!

Eergisteren beslisten we alle nieuwe bijdragen op onze website open te stellen zodat bezoekers hier hun mening kwijt kunnen.
Op die manier hopen we in dialoog te kunnen gaan en het "politiek discours" wat "spirit" te geven.

POSTEN DUS !!! (* posten = jargon voor "commentaar achterlaten op internet")

Hoe geef je commentaar?
> Onderaan dit artikel zie je een lijntje "comments"
> Als je daar op klikt kan je tekst ingeven.
> Klik daarna op "other" of "anonymous". Daarna kan je via de knop "login and publish" je commentaar op de website plaatsen
Opm.: het is niet nodig een gebruikersnaam of iets dergelijks aan te maken, iederéén kan -al dan niet anoniem- de discussie aangaan, voorstellen doen, enz....
Opm. 2: Ongepaste commentaren zullen door de "moderator" worden gewist. Je kan de moderator via e-mail bereiken op zandhoven@groen.be Ongepaste commentaren zijn bijvoorbeeld persoonlijke aanvallen, individuele discussies, etc.. Enfin met wat gezond verstand zien we waar we komen.
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

10 januari 2006

Groen! Zandhoven wenst je een gelukkig Nieuwjaar!

Het beste voor het nieuwe jaar! Voor ons is het een belangrijk jaar, over x aantal maanden komen de verkiezingen eraan. Dat is "de" gelegenheid om te tonen dat het in Groot-Zandhoven anders moet en kan.

Ook dit jaar zetten wij onze politiek verder en volgen we met kritische blik en haalbare alternatieven het doen en laten in onze gemeente.

Via deze website houden wij u minstens elke maand op de hoogte via het verslag van de gemeenteraad. Als u onze berichten via mail wenst te ontvangen, stuur ons dan een berichtje.

Zoals altijd is ook iedereen die wil meehelpen welkom!

Tot ziens

Paul, Marjet, Ward, Peter en Leo
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

Verslag gemeenteraad 15 december 2005

Zoals gezegd in geenzanderover publiceren wij op deze site onze verslagen van de gemeenteraad. Hier kan je lezen dat Groen! niet altijd tegen stemt, en krijg je een idee van de tussenkomsten en argumenten van ons raadslid.

Hoe leest men dit verslag ?
De punten komen overeen met de dagorde. De tussenkomst van het Groen!raadslid (Marjet Brangers) staan schuingedrukt en het antwoord van een schepen of burgemeester staat vet gedrukt.

Opmerking bij het verslag van vorige gemeenteraad: Bij de vraag rond jeugd staat er in het verslag een antwoord dat het plan maar om de drie jaar verandert en dat er 2X per jaar een werkingsverslag is, klopt dat?

Antwoord van schepen van Hove: "Het klopt want dat er een planning en een werkingsverslag moet zijn wat volgens mij twee verschillende dingen zijn en het is elke keer moeilijk te achterhalen wat is er nu gebeurd en wat gaat er nog gebeuren!

VLD raadslid Alice De Graaf had ook een opmerking op het niet vermelden van haar tussenkomst rond de inspanningen die ’t Licht doet om drugs te weren
. Reactie van de burgemeester : "We moeten niet alles opschrijven wat er gezegd is hé." Wie maakt hier de selectie ???

1.Wegen-en rioleringswerken in Bogaereweg (deel), Kriekenlaan, St.Jozefstraat (deel) en Galgeweg:- al of niet goedkeuren van het ontwerpbundel. €533 167,14
Gracht: op te breken st Jozefstraat/Oelegembaan?Antwoord er komen 2 collectoren om hemelwater op te vangen en het zou een verlegging zijn.

Document grondverzet? Moet er blijkbaar nog bijgevoegd worden.oké
Er zijn 149 kandidaten om er bouwgrond te kopen

2.Al of niet uitvoeren van buitengewone onderhoudswerken aan gemeentewegen. Asfalt voor aan het containerpark oké

3. Al of niet oprichten van een socio-culturele hal(l)? met bijkomende accommodatie:- princiepsbeslissing.

Is het een socioculturele hal of een jumpinghal? Antwoord : "Socioculturele hal(niet naar de schrijfwijze gevraagd) met sport en speelaccomodatie!"

Gaat er nog meer bos en groen verdwijnen en de compensatie voor het bos dat dat daar moest staan.(compensatie voetbalterrein Massenhoven) "Vooraan blijft er groen en als er bomen worden omgedaan moet er gecompenseerd worden, alleen kan het nu niet meer op dezelfde plaats."

Wordt er bij de plannen rekening gehouden met de sport ?
Lokaal voor jongerenoptredens? Niet zo’n positieve reactie. Ze probeerden nog te zeggen dat er genoeg zalen zijn in Zandhoven, wat in het volgende punt al onmiddellijk terug tegengesproken werd.
Jumpingpiste? (elders in de begroting) is die voor daar?Antwoord "Die komt daar en het gaat enkel over het gelijk leggen van het terrein , de rest is voor het jumpingcomité…"
Wegens nood aan een zaal, oké, rekening houden met behoeften van anderen dan paarden. Rekening houden met duurzame materialen, gelet op milieubeleidsplan
Oké, voor het tekenen van de plannen

4. Al of niet aankopen van een perceel grond gelegen in de deelgemeente Pulderbos grenzend aan de tennisterreinen:- princiepsbeslissing.
Hier is dan toch wel weer nood aan lokalen, ooit kan de KLJ er misschien toch iets krijgen.
Kan hier geen RUP gemaakt worden om één recreatiegebied te maken en een deftige oplossing voor lokalen voor Pulderbos

Het is blijkbaar recreatiegebied

5. Aankoop van een tweedehandse schoolbus:- al of niet bekrachtigen van een beslissing van het schepencollege.

Wel een diesel, niet zo milieuvriendelijk, oké.

6. Pidpa:- al of niet instappen in het project 'Hidrorio'. kosten /rekening voor de burger zal verhogen, 1 factuur Dat wordt bevestigd

Het gaat over de overname van rioleringen, doorvoercapaciteit
Echter geen resultaatsverbintenissen, vinden zij van wel
Verschil met Riant, hier is er een werkelijke eigendomsoverdracht in het kader vanhet verminderen van het provinciaal aandeel in het maatschappelijk kapitaal van 50 naar 20%. Water moet in overheidshanden blijven
Drinkwater en afvalwater in één organisatie, wie controleert?
Wat met de BTW als de gemeente geen nummer heeft? (om BTW van de werken in 2005 terug te trekken bv.) is voor hen ook niet duidelijk en kost misschien meer dan wat het gaat opbrengen. Wat met mensen die vroeger hun riool zelf betaald hebben (in Korenbloemstraat , Massenhoven, (100 000fr verhaalbelasting)

Hier zien ze geen problemen. Gemeente blijft eigenaar van de grond?
Blijkbaar wel! Het zijn de rioleringen die worden overgenomen Wat in de toekomst met nieuwe rioleringen, kosteloze grondafstand aan de PIDPA ?
Geen inspraak meer , vroeger via verkiezingen, nu vertegenwoordiger. Zijn er voldoende garanties? Geven we niet te veel uit handen?
Nog te onduidelijk, onthouding, moet nu vlug gaan, men kan nog altijd instappen.



7. OCMW & Gemeente:- al of niet goedkeuren van het 'Stappenplan' met betrekking tot de opmaak van een 'Lokaal Sociaal Beleidsplan'.

Ik hoop dat er eens iets van gaat komen. Sociale huisvesting? Zowel bij de gemeente en bij het OCMW, moest er niet samengewerkt worden? Bij mijn opmerking dat dat nu juist gezamenlijk moet gebeuren zeggen ze dat ze het al doen (Blokskes)
Waar is die sociale kaart van Zandhoven?(af sinds september 2005)
Schepen Willems zegt op de website , maar niet van Zandhoven blijkbaar Soka. Daar gaat een Zandhovenaar niet op zoeken!
Het is een begin , we hopen dat er iets van komt
OKE

8. OCMW:- al of niet goedkeuren van het 'Meerjarenplan 2006-2008', alsmede akteneming van het 'Budget 2005'. Gemeentelijke bijdrage €497.023 in 2006

‘Gespaard gebleven van nieuwe toewijzingen’ zegt wel iets over hoe dat het OCMW denkt over de vluchtelingenproblematiek! En schepen van Hove bevestigt dit volmondig, "ze moeten maar ginder blijven!"
We hebben ocharme 13 mensen moeten opvangen , waarvan dat er 7 in Zandhoven verblijven. 3 hebben een woning geweigerd Wat discussie met Vlaams Belang die het verschil blijkbaar niet kennen tussen illegalen en ‘legale’ vluchtelingen die bekend zijn en een gemeente hebben toegewezen gekregen.
Bij de nieuwe toewijzingen wordt er gemeld dat er aan die mensen financiële steun moet worden verleend, verder dat het 100% wordt terugbetaald voor de hogere overheid als ze in Zandhoven wonen!
Van de Peer noemt alle pogingen op die hij gedaan heeft om woningen te vinden, bij de paters, de Zusters van Vorselaar(Viersel), privépersonen en dan vindt de burgemeester het al welletjes, geen privé personen….
Als er al zoveel geld aan cursussen computer is uitgegeven kan men misschien de bladzijden van de nota ook eens nummeren, dat is een eenvoudige bewerking! Of gaat men er vanuit dat niemand het leest??

Van de Peer belooft beterschap
IIs er belangstelling vanuit de bewoners van zandhoven voor het dementie-praatcafé? Blijkbaar wel
PAS afbouwen, zal efficienter gebeuren via ziekenfonds,
Positief is de –zij het minimale uitbreiding van personeel-
KINA zorgt voor de schuldbemiddeling??, arbeidstrajectbegeleiding?
Zo weinig aanvragen hiervoor of te weinig personeel????
Blijkbaar te weinig aanvragen om hierin te specialiseren
Geld uitgeven voor woningen, benut wat er is
Leefloners: Hoeveel?
Een tiental en ze worden steeds jonger . Er zijn 11 personen met een budgetmeter en 45 mensen met een stookoliepremie.
Centrale sociale loket , wordt daarmee het Sociaal huis bedoeld ?
Moet niet noodzakelijk in het OCMW gebouw zijn, deze drempel is voor vele mensen nog te hoog, beter in het gemeentehuis! Zien ze wel een beetje in maar geven toch onmiddellijk voorbeelden van waar het ook zo is.
Onvoldoende ‘sociaal beleid’ tegen


9. Meergemeente politiezone:- vaststelling van de gemeentelijke dotaties 2006. € 994.287

Oké

10. Aanvraag tot begrotingswijziging nr. 5 en 6 (gewone en buitengewone dienst).

Oké

11. VZW Oradea:- hulp aan Roemeense kinderen in nood:- toelage.

Akkoord dat er geld gegeven wordt aan ontwikkelingshulp, eindelijk maar waar is het advies van de adviesraad? Antwoord : "Er was geen tijd voor om die raad bijeen te roepen!!!!"
En wat met de verenigingen die al jaren bezig zijn als het argument is dat de zetel in Zandhoven moet zijn, zal volgende keer besproken worden.
Schepen, waarom gebruik je de adviesraad niet?

Controle omdat de zetel in Zandhoven gelegen is.
positief
oké

12. VZW Dokter in de Andes:- hulp aan bewoners van het Andesgebergte in Bolivië.
Zelfde bedenking
oké

13. Belasting op de op het rioleringsnet aangesloten en aansluitbare eigendommen:- al of niet opheffen van deze belasting.

Gemeentebegroting : gecompenseerd met €300000 uit personenbelasting,(28O 000)? Antwoord een niet zo fameuze daling van de belastingen waardoor er toch meer geld binnenkomt.

14. Aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting:- al of niet hernieuwen van deze belasting.

Oké. Kan wel beter gebruikt worden

15. Opcentiemen op de onroerende voorheffing:- al of niet hernieuwen van deze belasting.

oké idem

16. Al of niet aanpassen van een vroeger politiereglement met betrekking tot het columbarium.

Allemaal hetzelfde , mooier??? Oké

17. Jaarlijks verslag.

Vaststelling

18. Gemeentebegroting voor het dienstjaar 2006:

- al of niet goedkeuring van deze begroting.

Vragen om uitleg :
P9: GKB: Gemeentekrediet van België = Dexia?aan ontvanger doorgegeven

P17 opbrengst tweede verblijven worden lager: van €30000 naar €18000, inschatting van de ontvanger, ze houden dus nog geen rekening met de komende tweede verblijven aan de Keulsebaan

P24 buitengewone uitgave : overboeking van 1200000 naar buitengewoon reservefonds spaarpotje waar wat geparkeerd wordt
P30: receptiekosten blijven gelijk (30000) : op 12euro na volledig opgedronken…
P34: investering gemeentezaal Pb: 50000
P38 oprichting socioculturele hall : 400.000
De blokskens: 30000
P40 aanmaak film gemeente: 2005: 3000 euro; 2006:3000
P64 :verfraaiing dorp Pb: 150000
Aankoop marktkasten: in 2004 14000euro, Blijkbaar niet voldoende: op de laatste jaarmarkt konden heel wat kramers aan geen elektriciteit geraken (bibliotheek mocht (terecht) niet gebruikt worden, gelukkig waren er enkele inwoners die hun elektriciteit ter beschikking stelden(niet vermeld).
P88 :Parken en plantsoenen , bezoldiging personeel ? 9750:? (zie ook p92)uitbesteden van werken
P89 toelage jeugdwerkbeleidsplan: men verwacht €22089 p.89 en men begroot als toelage 11775(p94) Stukken zitten onder andere posten
P98 Aankoop sportterrein Pb, aanbouw balletklas , aanleg jumpingpiste (75000euro), heraanleg tennisterreinen Pb en Zh (bedenking : jaar vd verkiezingen…) €55 000
P102-104: Informatica-uitgaven bib stijgen fors? En niets meer voorzien voor uitbreiding?
P112: opmaak sociaal beleidsplan 15000euro door wie?
Ontwikkelingssamenwerking: stijgt met 10000 euro.
P126 uitbreiding containerpark €16500, langs waar ?
P131: verkoop rioleringsnetten €1 200 000 (25% van 60% van de boekwaarde, niet zo veel)
P134: toelage kempisch landschap: 40000, aankoop stuk van Krabbels
Wat is daarvan de return?
Geld tegen 2008: ? Buitengewoon reservefonds(sporthal). Klopt

Veel nieuws zit er niet in : men doet verder zoals men al jaren gewoon is: cfr de Keulsebaan, aanleg jumpingpiste, negeren van adviesraad, elk jaar minder en minder over.

Tegen

- al of niet goedkeuren van de subsidies. TEGEN, Tot de vaststelling gekomen dat er helemaal geen reglement is en dat willekeur troef is.
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen