10 maart 2009

22 April info avond zonne-energie

INFOAVOND OVER ZONNE-ENERGIE

Groen!-Zandhoven organiseert in samenwerking met IZEN energy systems (www.izen.be) een info-avond over zonne-energie
Plaats: Parochiezaal Pulle, Dorpsstraat 2243 Pulle 20.00 uur
Datum: Woensdag 22 april 2009

Hernieuwbare energie? Natuurlijk!

Sinds geruime tijd zijn we op de hoogte van het feit dat aardolie en aardgas niet onuitputtelijk zijn. Volgens verscheidene Europese studies zouden onze gas- en aardolievoorraden binnen 50 jaar volledig opgebruikt zijn.
De gevolgen zijn echter nu reeds voelbaar: grillige prijzen van gas en olie, opwarming van de aarde door uitstoot van schadelijke verbrandingsgassen zoals CO2. Reden genoeg om op zoek te gaan naar nieuwe vormen van energie of kortweg "hernieuwbare energie"
Het is fascinerend. Elke dag kan de zonne-energie, die de aarde bereikt, ruim 14000 keer voldoen aan de energiebehoeften van de ganse wereld.
Waarom zouden we dus niet meer gebruik maken van deze duurzame energie? Je bespaart niet alleen op je energiefactuur maar helpt ook de milieuvervuiling te verminderen.

Maar hoe begin je eraan?

Welke types zonne-systemen zijn er? Hoe werkt een zonne-paneel en een zonne-collector? Welke is de ideale positie van een zonne-paneel of een zonne-collector? Wat kost een zonnepaneel en een zonne-collector ? Welke subsidies zijn er voor zonnepanelen en zonne-collector ? Hoeveel bespaar ik met een zonnecollector? Welke is de financiƫle opbrengst van een zonne-paneel? Is een zonne-paneel direct aan het elektriciteitsnet gekoppeld?

Deze en andere vragen worden beantwoord door medewerkers van IZEN energy systems.
IZEN energy systems is een bedrijf uit Lille dat al meer dan 20 jaar actief is op vlak van hernieuwbare energie

Info : leo.rens@belgacom.net
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

0 Jouw mening?

Een reactie posten

<< Home