03 februari 2009

Verslag gemeenteraad 15 januari 2009

Provincie De Voorzitter van de Gemeenteraad van de gemeente Zandhoven verzoekt
------- de leden van de Gemeenteraad – voor de eerste maal – te vergaderen
Antwerpen op donderdag 15 januari 2009 te 20.00 uur op het gemeentehuis van Zandhoven, Liersebaan nr 12.
Arrondissement __________________________________________________________________
-------
Antwerpen
-------
Gemeente
-------
ZANDHOVEN DAGORDE



1. Ontslag als voorzitter van de gemeenteraad en als raadslid van dhr. De Bie Willy:- akteneming.

ok

2. Onderzoek van de geloofsbrieven van de opvolger van dhr. De Bie Willy, eedaflegging en aanstelling.

ok

3. Verkiezing van de voorzitter van de gemeenteraad.

ok

4. Verkiezing van een lid van de politieraad.

ok
5. Akteneming van het ontslag ingediend door een werkend lid van de raad van het O.C.M.W.

Marjet Brangers neemt ontslag uit het OCMW. Dit ontslag was in het begin van deze legislatuur afgesproken met de VLD-LA: 2 jaar mandaat voor groen!, 4 jaar voor VLd-LA

ok

6. Al of niet verlenen van de eretitel van “Ereburgemeester”.

Los van het feit of men nu voor of tegen het beleid van de burgemeester is geweest, kunnen we het unieke karakter van dit gegeven niet ontkennen: 50 jaar gemeenteraadslid waarvan 36 jaar burgemeester is niet niks en kom je zeker niet dagelijks tegen in de politiek. Als Vlaams minister voor binnenlandse aangelegenheden Marino Keulen zijn werk doet en vaststelt dat de burgemeester beantwoordt aan de gestelde criteria : voldoende anciënniteit en onberispelijk gedrag, dan staan wij ook achter de toekenning van eretitel van ereburgemeester.

Ok


7. Al of niet aanpassen van de gebruiksovereenkomst met de vzw Natuurpunt Beheer inzake het gebruik van een perceel grasland.

Ok
8. Opcentiemen op de door het Vlaamse Gewest geheven heffing ter bestrijding van leegstand en verkrotting van gebouwen en/of woningen: al of niet hernieuwen van deze belasting.

ok

9. Aanvullend politiereglement: indeling en afbakening van parkeergelegenheden te 2240 Zandhoven, Bruggestraat, gedeelte tussen de Liersebaan en de Ringlaan.


ok

Vragenkwartiertje:

Ik wil de (vorige) voorzitter van de gemeenteraad bedanken voor het feit dat hij gevolg heeft gegeven aan onze vraag om ons de brieven , die aan de gemeenteraadsleden gericht zijn , te bezorgen. Er zaten twee brieven bij waarover volgende 2 vragen:
1) Over de bomen in het Hazenpad: klopt het dat er twee lindebomen blijven staan en welke bomen gaat men ter vervanging planten?
Antwoord Schepen Lenaerts: twee lindebomen blijven voorlopigs staan maar het zou kunnen dat ze toch nog uitgedaan worden. Dit hangt af van het feit of ze passen bij de nieuw aan te planten bomen.

2) Onlangs werden de verschillende adviesraden geraadpleegd ivm de plannen van de evenementenhal: hoe verloopt de verdere procedure en op welke manier worden de gemeenteraadsleden hierbij betrokken?

Antwoord burgemeester: een van de komende gemeenteraden komt het plan op de agenda
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

0 Jouw mening?

Een reactie posten

<< Home