20 november 2009

Verslag gemeenteraad 15 oktober 2009

Provincie De Voorzitter van de Gemeenteraad van de gemeente Zandhoven verzoekt
------- de leden van de Gemeenteraad – voor de eerste maal – te vergaderen
Antwerpen op donderdag 15 oktober 2009 te 20.00 uur op het gemeentehuis van Zandhoven, Liersebaan nr 12.
Arrondissement __________________________________________________________________
-------
Antwerpen
Gemeente ZANDHOVEN DAGORDE



Openbare zitting:


1. Al of niet uitgeven van Zandhovense geschenkcheques.
We steunen dit idee ten volle.
Om de lokale handelaars nog meer te steunen wil ik hier het gemeentebestuur oproepen om in het voorjaar mee te doen met de actie 'Met Belgerinkel naar de Winkel'.Dit is een organisatie van Bond Beter Leefmilieu, in samenwerking met de Unie van Zelfstandige Ondernemers, de Christelijke Mutualiteit en de Fietsersbond.
Met deze actie worden heel wat zinvolle doelstellingen nagestreefd: als mensen de fiets pakken ipv de auto om te gaan winkelen, bewegen ze meer, er worden minder autokilometers afgelegd, dus minder vervuiling, dorpscentra worden rustiger, veiliger en leefbaarder en in dit kader, zijn het de lokale middenstanders die er mee van profiteren want met de fiets naar wijnegem shopping center rijden zullen nog niet te veel zandhovenaars doen


2. Akteneming van de vaststelling van de jaarrekening per 31.12.08 van het O.C.M.W. van Zandhoven.

3. Al of niet goedkeuren van de eerste meerjarenplanwijziging 2008-2013 van de Kerkfabriek Sint Petrus en Paulus te Pulle.

In de budgetten waarvan we in punt 4 en 5 akte gaan nemen zien we voortdurend dat de inkomsten van de kerkfabrieken dalen. In die zin is het niet logisch dat een kerkfabriek een polyvalente zaal moet bouwen en onderhouden. Dit is een taak die weggelegd is voor de gemeente, maar die geweigerd heeft om die taak op haar te nemen en dit betreuren wij

4. Akteneming van de budgetwijzigingen 2009 van twee kerkfabrieken.
5. Akteneming van de budgetten 2010 van de vijf kerkfabrieken.
6. Al of niet wijzigen van de politieverordening op de gemeentelijke visvijver.

Over welke misbruiken gaat het hier specifiek?
Hoe komt het dat bij Zandhovenaars die misbruiken niet voorkomen?
Kan men alle niet-Zandhovenaars-vissers over de zelfde kam scheren? Ruikt dit niet naar discriminatie?
Zou men niet beter de vergunning intrekken van diegenen die misbruik maken? (cfr stadionverbod bij voetbalwedstrijden)

7. IGEAN dienstverlening: vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente, goedkeuring van de agendapunten alsmede aanwijzing van een vertegenwoordiger en diens plaatsvervanger voor de buitengewone algemene vergadering van 2 december 2009.
Twee vergaderingen op hetzelfde moment en toch stuur men slechts één vertegenwoordiger naar die twee verschillende vergaderingen? Klopt dit ?

8. IGEAN milieu & veiligheid: vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente, goedkeuring van de agendapunten alsmede aanwijzing van een vertegenwoordiger en diens plaatsvervanger voor de buitengewone algemene vergadering van 2 december 2009.

9. IVEKA: vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente, goedkeuring van de agendapunten alsmede aanwijzing van een vertegenwoordiger en diens plaatsvervanger voor de buitengewone algemene vergadering van 11 december 2009.

10. Recente wijzigingen in de ordehandhaving van het fuifbeleid.


11. Voorstel dat onze gemeente zelf de belanghebbenden schriftelijk op de hoogte brengt van het feit dat hun eigendom werd geselecteerd uit de inventaris "Waardevol architectonisch patrimonium in Vlaanderen" die werd opgesteld door het Vlaams Instituut voor Onroerend Erfgoed, waardoor hun eigendom een apart statuut heeft gekregen met ingang van 14 september 2009.


12. Voorstel om naar analogie met het Gemeenschapsonderwijs volgende beslissing op te nemen in de schoolreglementen van de onderwijsinstellingen van onze gemeente Zandhoven: "In elke onderwijsinstelling van de gemeente Zandhoven is het leerlingen, cursisten, leerkrachten, personeelsleden, ouders, bezoekers en leveranciers niet toegelaten om levensbeschouwelijke kentekens te dragen, zoals o.m. een hoofddoek, met uitzondering van de leerkrachten levensbeschouwelijke vakken enkel tijdens deze vakken. Gelaatsbedekkende kleding zoals o.m. een nikaab of boerka, is volledig uitgesloten."
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

0 Jouw mening?

Een reactie posten

<< Home