20 november 2009

Verslag gemeenteraad 18 juni 2009

Provincie De Voorzitter van de Gemeenteraad van de gemeente Zandhoven verzoekt
------- de leden van de Gemeenteraad – voor de eerste maal – te vergaderen
Antwerpen op donderdag 18 juni 2009 te 20.00 uur op het gemeentehuis van Zandhoven, Liersebaan nr 12.
Arrondissement __________________________________________________________________
-------
Antwerpen
-------
Gemeente
-------
ZANDHOVEN DAGORDE





Openbare zitting:



1. Al of niet verlenen van een gunstig advies aan het Ministerieel Besluit houdende aanvullend reglement op de politie van het wegverkeer.

Kan er ook gevraagd worden dat de parkeerstroken waar vaak vrachtwagens staan iets breder (de rijstroken meer naar de middenberm worden verplaatst) worden gemaakt zodat de vrachtwagens niet op het fietspad hoeven te staan . Iets wat nu vaak gebeurt en waartegen niet wordt opgetreden.

2. Al of niet goedkeuren van de aanpassing van de lastvoorwaarden voor de aankoop van een veegmachine met subsidie.
In de e-mail van Yvan Princen (Ovam) lees ik het volgende: het dossier toont volgende gebreken:
- De maten in het technische gedeelte zijn te gedetailleerd, te nauwkeurig en te specifiek waardoor concurrentie wordt belemmerd
- Het niet toestaan van vrije varianten belemmert onnodig het aanbieden van verbeterde innovatieve veegmachine
- Het logo van de campagne “indevuilbak.be” moet op de veegmachine geplakt worden
Het is een erg cynische mail : bv wat is het nut van een lengte van max 3800 mm , gaat men er een van 3801 mm weren? (idem voor de hoogte , met of zonder zwaailicht?)

Had de gemeente hier op voorhand al een veegmachine besteld bij een “bevriende” verdeler? Is het probleem nu opgelost door lengte van 4000mm

3. Wegen- en rioleringswerken in de verkaveling Bosdreef – fase 2: al of niet goedkeuren van de lastvoorwaarden en de gunningswijze.

Onthouding: we hebben ons in het verleden ook onthouden of tegen gestemd in dit dossier omdat we het ecologisch niet verantwoord vinden om verder te verkavelen ver weg van elk dorpscentrum

4. IGEAN Dienstverlening + Milieu & Veiligheid: verslaggeving over het afgelopen jaar 2008 door bestuurder de heer Willy De Bie of zijn opvolger de heer Luc Van Hove over de uitoefening van zijn mandaat (aantal gehouden zittingen, aantal bijgewoonde zittingen, vergoeding per zitting) en toelichting bij het beleid van Igean (de behandelde materie, inzonderheid de punten en beslissingen die invloed hadden of hebben op het beleid van onze gemeente).

5. IVEKA: verslaggeving over het afgelopen jaar 2008 door bestuurder de heer Willy De Bie of zijn opvolger de heer Luc Van Hove over de uitoefening van zijn mandaat (aantal gehouden zittingen, aantal bijgewoonde zittingen, vergoeding per zitting) en toelichting bij het beleid van Iveka (de behandelde materie, inzonderheid de punten en beslissingen die invloed hadden of hebben op het beleid van onze gemeente).

6. IKA: verslaggeving over het afgelopen jaar 2008 door bestuurder mevrouw Nancy Boeckx over de uitoefening van haar mandaat (aantal gehouden zittingen, aantal bijgewoonde zittingen, vergoeding per zitting) en toelichting bij het beleid van Ika (de behandelde materie, inzonderheid de punten en beslissingen die invloed hadden of hebben op het beleid van onze gemeente).

7. IGAO: verslaggeving over het afgelopen jaar 2008 door bestuurder de heer Jan Verbist over de uitoefening van zijn mandaat (aantal gehouden zittingen, aantal bijgewoonde zittingen, vergoeding per zitting) en toelichting bij het beleid van Igao (de behandelde materie, inzonderheid de punten en beslissingen die invloed hadden of hebben op het beleid van onze gemeente).

8. Standpunt van het Schepencollege in verband met de rechtsgeldigheid van de op 29/12/2008 aan de inwoners van Zandhoven verzonden aanslagbiljetten “Algemene forfaitaire gemeentebelasting” voor het aanslagjaar 2008.


Vragenuurtje: op 06/06/09 (de dag voor de verkiezingen was er een ontmoeting van het gemeentebestuur met de nieuwe inwoners. Graag willen wij als gemeenteraadslid daar in de toekomst ook op uitgenodigd worden. Het is een interessant moment om de nieuwkomers te leren kennen en te weten wat zij van het gemeentebestuur verwachten
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

0 Jouw mening?

Een reactie posten

<< Home