11 januari 2006

Bezwaarschrift tegen Ruimtelijk Structuurplan opgemaakt

Enige tijd terug kon je op de site lezen dat het ontwerp voor het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan werd publiek gemaakt (je kan het hier http://www.zandhoven.be/documenten/GRS_ontwerp.pdf terugvinden). Intussen zijn er ook twee -druk bijgewoonde- overlegmomenten met de bevolking geweest.
Wij hebben ons bezwaarschrift ook integraal op deze site geplaatst, je kan het aan de rechterzijde openen.

De hoofdlijnen van onze bezwaren zijn:

- de vaagheid en het gebrek aan consequente visie
- geen stappen om de fouten uit het verleden recht te zetten: dit plan dient blijkbaar vooral om scheefgegroeide, illegale situaties uit het verleden te regulariseren.
- dit plan is weinig vernieuwend
- er is een grote nood aan sociale huurwoningen, maar hiernaartoe worden weinig duidelijke stappen gezet.

Veel leesplezier!
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

2 Jouw mening?

At donderdag, januari 19, 2006 3:55:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Een moedig en eerlijk initiatief, uw open politiek. Maar waar ik geen vat op kan krijgen is dat u in uw reglement ivm deze "comments" stelt: "Ongepaste commentaren zijn bijvoorbeeld persoonlijke aanvallen, individuele discussies, etc.. Enfin met wat gezond verstand zien we waar we komen.". Maar in uw bezwaarschrift lees ik anders wel wat 'individuele' aanvallen. Zo lees ik dat u ruiterschool beggard als illegaal beschouwd......?! Steken jullie daar tijd en energie in om reeds gevestigde en GEWAARDEERDE aktiviteiten, waar NIEMAND enige last of hinder van heeft te vernoemen??!! Maar dan wel meermaals vermelden en opteren om gedrochten van windmolens te plaatsen langs het Albertkanaal?!!Begrijpe wie kan......Bent u misschien niet op de hoogte welk "gebrom" deze molens en hun 15m lange wieken maken?? Als de wind dan 's nachts richting Zanhoven waait, zullen er vele zijn die denken "dat den duits er terug is..." Geef mij dan maar wat gehinnik van een paard dat vriendelijk langs de weide loopt wanneer ik er met mijn hond ongestoord langs wandel!!Benieuwd of u nu zo moedig bent om deze 'comment' te plaatsen. Waarvoor dank.

 
At zondag, januari 22, 2006 9:10:00 a.m., Blogger Groen!Zandhoven said...

Een "comment" die begint met "Een moedig en eerlijk initiatief, uw open politiek" willen we dit forum zeker niet onthouden.

Het feit dat we in ons bezwaarschrift "De Beggard" met naam vernoemen , is moeilijk een persoonlijke aanval te noemen gezien "De Beggard" met naam en toenaam in het RSPZ vermeld staat.Evenmin schrijven wij dat we deze manege als illegaal beschouwen. Het gaat om "gedeeltelijk illegaal".En dat is nu het typische van het ruimtelijk (wan)beleid in Zandhoven: men bouwt iets of zet iets neer binnen een wettelijk kader ,maar men breidt steeds verder uit in het zonevreemde of het illegale en het gemeentebestuur van de laatste 30 jaar laat maar begaan. En dan gebruiken ze het RSPZ om alles wat verkeerd staat te regulariseren. Van een structuurplan mag wat meer visie uitgaan dan dat.

De nieuwe generatie windmolens produceren nog maar zo weinig decibels zodat het lawaai ruimschoots overstemd wordt door het lawaai van de E313, zelfs 's nachts. Met het idee van de windmolens willen we ons steentje bijdragen tot het energiedebat: willen we er voor zorgen dat we in de toekomst nog voldoende energie hebben dat is het de hoogste tijd dat er veel meer geïnvesteerd wordt in alternatieven voor klassieke (eindige en vaak vervuilende) energiebronnen.

Groeten, Groen Zandhoven

 

Een reactie posten

<< Home