31 oktober 2005

Nieuwe ontwikkeling verkaveling Keulsebaan Pulle

Toch verderzetten plannen?
Tot onze verbazing werd op 26 oktober aan de geplande verkaveling voor weekendverblijven aan de Keulsebaan opnieuw een bord geplaatst.

Het gaat om een nieuwe verkavelingsaanvraag voor 24 loten weekendverblijven en aanleg wegen.
Uiteraard volgt Groen! ook dit dossier van naderbij op.


Nog een stuk bos dat gaat verdwijnen?


Nieuwe info toegevoegd op 22 november:
De wijziging aan de verkavelingsaanvraag is niet zo groot. Men stelt voor de groene bufferzone tussen het te verkavelen gedeelte en de Keulsebaan te verbreden van 5 naar 10m, en de plaatsing van de hoogspanningscabine op dit terrein is op een andere plaats voorzien.
Voor Groen! is dit te weinig! Wij verzetten ons tegen de verkaveling van dit gebied en zullen opnieuw een bezwaarschrift indienen.
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

26 oktober 2005

Groen! Zandhoven pleit voor windmolens


Volgend persbericht werd vanmorgen naar media verzonden:

“Groen! Zandhoven pleit voor windmolens in zone Snelweg/ Albertkanaal”

Tijdens discussies over het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan voor Zandhoven, waarvan nu de inspraakronde naar de bevolking start, werd binnen Groen! Zandhoven het voorstel gedaan om windmolens te plaatsen in de zone Albertkanaal/ E313.

Voor Groen! is dit een positief en ecologisch alternatief voor heel wat voorstellen uit het structuurplan. Windenergie is helemaal zo gek nog niet en wordt reeds zeer lang aange-wend als energieleverancier ( getuige hiervan de molen in Pulderbos). Het aanwenden van windenergie komt tegemoet aan de plannen van de overheid en is een herkenbaar baken die de gemeente een positieve uitstraling geeft.

De financiering hiervoor zou kunnen via een participatie van bewoners in het project (zie het voorbeeld van Eeklo op http://www.ecopower.be/eeklo.htm)

Groen! Zandhoven zal dit project in de komende gemeenteraad voorstellen.

Meer informatie bij de leden van Groen! Zandhoven:

Marjet Brangers, Zandbeekstraat 24, 2240 Zandhoven tel. 03/484.54.59
Marjet.brangers@telenet.be
Leo Rens, Goudvinklaan 18, 2243 Pulle tel. 03/484.58.30
leo.rens@belgacom.net
Paul verbiest, Rusthuislaan 7, 2242 Pulderbos tel. 03/484.38.84
.paulv_simvl@hotmail.com
Ward Belmans, Legrellelei 16, 2243 Pulle tel. 03/484.41.66
ward.belmans@belgacom.net
Peter Mariën, Keulsebaan 77 ; 2243 Pulle tel. 0494 88 64 38
peter@netpunt.be
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

Verslag gemeenteraad 13 oktober 2005

Zoals gezegd in geenzanderover publiceren wij op deze site onze verslagen van de gemeenteraad. Hier kan je lezen dat Groen! niet altijd tegen stemt, en krijg je een idee van de tussenkomsten en argumenten van ons raadslid.

Hoe leest men dit verslag ?

De punten komen overeen met de dagorde. De tussenkomst van het Groen!raadslid (Marjet Brangers) staan schuingedrukt en het antwoord van een schepen of burgemeester staat vet gedrukt.
De stemming van het Groen! raadslid in hoofdletters en vet .
Dit kan zijn VOOR of OKE
TEGEN
ONTHOUDING.
Dit laatste als we nog niet helemaal zeker zijn van ons standpunt.

Verslag gemeenteraad 13 oktober 2005

1. Kosteloze grondafstand:- Herentalsebaan:- al of niet goedkeuren.
Voor openbare weg, 119m2. Voor

2. Al of niet oprichten van een bijgebouw aan het parochiecentrum van Massenhoven. Zijn er nog geen tekorten aan de zaal (vloer o.a. om als turnzaal te dienen)??? antwoord : er worden ook andere werken verricht(o.a. de verwarming), niet aan de vloer.

3. Al of niet goedkeuren van een overeenkomst met het provinciebestuur van Antwerpen betreffende de verwijdering van invasieve plantensoorten uit waterlopen en stilstaande wateren.
In samenwerking met de gemeente Enkel afvoer van verwijderde planten. oké

4. Al of niet verhuren van een woning gestaan te Zandhoven, Amelbergastraat nr 38. oké

5. Vrijwillig brandweerkorps:- al of niet openverklaren van één plaats van officier-vrijwilliger bij bevordering. oké

6. Vrijwillig brandweerkorps:- al of niet openverklaren van drie plaatsen van korporaal-vrijwilliger bij bevordering. oké

7. Vrijwillig brandweerkorps:- al of niet openverklaren van acht plaatsen van kandidaat – vrijwillig brandweerman.oké

8. Al of niet stemmen van een politiereglement op de voorkoming en bestrijding van geluidshinder. (samen met Ranst) oké

9. Al of niet stemmen van een politiereglement op de drankgelegenheden, danspartijen, muziekuitvoeringen, variété- en toneelvoorstellingen. oké

10. Al of niet ingaan op het overnamebod van Suez op de aandelen van Electrabel. Mogelijke vragen ; hoeveel schuld moeten we nog afbetalen op die aandelen ?Antwoord : de schuld €354.000 wordt afgelost , rest is dan nog €888.000
Verder : de gemeente wordt aandeelhouder van Suez als ze op het bod ingaan. Dit is een risico : Suez heeft in het verleden fouten gemaakt en zware verliezen geleden in Latijns Amerika. Het is ook niet aan de gemeenten om aandelen te hebben in de energieproductie en het is niet de taak van eenoverheid om de belangen dan een privéonderneming veilig te stellen. (invloed van de hoogte van het dividend op de wil van gemeentepolitici om de liberalisering tegen te werken of om kernenergie aan te houden ) De gemeente wordt getroffen door een dubbele roerende voorheffing op Suezaandelen en dan vooral ethisch : dit is zeker geen ethisch beleggen, Suez is betrokken geweest bij de privatisering van de drinkwatersector in een aantal derdewereldlanden met als gevolg dat vele arme groepen zonder drinkwater kwamen te zitten.
Ofwel gaan we in op het aanbod, maar dan moeten de aandelen snel verkocht worden , ofwel worden ze toch verkocht via één of ander zakenkantoor en dan is er geld om ergens anders in te investeren(distributienetten-dit moet al en REG-maatregelen)
Antwoord : de gemeente zal ingaan op het voorstel en later de SUEZ aandelen verkopen
ONTHOUDING

11. TELEKEMPO:- goedkeuring van de agendapunten vermeld op de dagorde van de buitengewone algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging ‘Telekempo’ van 27 oktober 2005, alsmede vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente.

12. IGEAN dienstverlening:- akteneming en/of goedkeuring van de agendapunten vermeld op de dagorde van de buitengewone algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging ‘IGEAN dienstverlening’ van 9 november 2005, alsmede vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente.

13. IGEAN milieu & veiligheid:- akteneming en/of goedkeuring van de agendapunten vermeld op de dagorde van de buitengewone algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging ‘IGEAN milieu & veiligheid’ van 9 november 2005, alsmede vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente.

14. PIDPA:- akteneming en/of goedkeuring van de agendapunten vermeld op de dagorde van de ‘Buitengewone Algemene Vergadering – 1’ van de opdrachthoudende vereniging Pidpa van 19 december 2005, alsmede vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente.

15. PIDPA:- akteneming en/of goedkeuring van de agendapunten vermeld op de dagorde van de ‘Buitengewone Algemene Vergadering – 2’ van de opdrachthoudende vereniging Pidpa van 19 december 2005, goedkeuring van de wijziging van de statuten van bedoelde vereniging, alsmede vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente.

16. IVEKA:- goedkeuring van de wijziging van de statuten en van de agendapunten vermeld op de dagorde van de algemene vergadering in buitengewone zitting van de opdrachthoudende vereniging Iveka van 22 december 2005, alsmede vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente.

17. IGAO:- goedkeuring van de wijziging van de statuten en van de agendapunten vermeld op de dagorde van de buitengewone algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging Igao van 23 december 2005, alsmede vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente.

18. Kerkfabriek Sint Petrus & Paulus:- begroting 2006:- advies te verlenen. oké

19. Kerkfabriek Sint Stefaan:- begroting 2006:- advies te verlenen.
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

25 oktober 2005

Verslag gemeenteraad 8 september 2005

Zoals gezegd in geenzanderover publiceren wij op deze site onze verslagen van de gemeenteraad. Hier kan je lezen dat Groen! niet altijd tegen stemt, en krijg je een idee van de tussenkomsten en argumenten van ons raadslid.

Hoe leest men dit verslag ?

De punten komen overeen met de dagorde. De tussenkomst van het Groen!raadslid (Marjet Brangers) staan schuingedrukt en het antwoord van een schepen of burgemeester staat vet gedrukt.
De stemming van het Groen! raadslid in hoofdletters en vet .
Dit kan zijn VOOR of OKE
TEGEN
ONTHOUDING.
Dit laatste als we nog niet helemaal zeker zijn van ons standpunt.

VERSLAG GEMEENTERAAD 8 SEPTEMBER 2005

1. Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan: - ontwerp: - voorlopige vaststelling.

Groen!Zandhoven heeft zo zijn twijfels !. Er staan nog al wat algemeenheden in waar een bestuur als dit alle kanten mee uit kan. De eigen bevolking zal de kans krijgen om het te lezen en we zullen het samen met de bevolking kritisch bekijken!
Schepen Lenaerts legt uit dat er inderdaad nog RUP’s = ruimtelijke uitvoeringsplannen moeten gemaakt worden en dat daarnog veel in kan bepaald worden.
Tegelijkertijd willen ze er toch een aantal uitbreidingen bv. van OLVrouw v. Troost opnemen, dat kan niet via die Rup’s ????(eigen bedenking)
Wat de info-avonden betreft : gebeurt dit door een apart inspraakburo of organiseert de gemeente zelf de hoorzittingen ?
Antwoord : in samenwerking met het studiebureau, (Arcadis/GEDAS)geen aparte organisatie
ONTHOUDING

2.BPA. “KMO.-zone ’t Veer’: - definitieve aanneming.OKE

3.BPA. “Begijnenbos – herziening”: - definitieve aanneming
ONTHOUDING, Dit is de minst slechte locatie , dezelfde opmerking als vorige keer en dit was dat het terrein vroeger al eens voor aanplanting van bomen heeft moeten dienen en dan weer gebruikt werd voor iets anders. Blijft moeilijk

4.BPA. “De Stevens 2A – herziening”: - definitieve aanneming.
15+ 1 bezwaren , en dat worden er dan ‘geen’genoemd???
Omdat het allemaal dezelfde zijn ?
en de bouwovertredingen van vroeger zijn weeral geregulariseerd! Volgens het schepencollege niet, volgens de Gecoro wel !
Was daar nog een probleem met het wegentracé?

(overdracht van grond?) Antwoord van de burgemeester : dat wordt allemaal nog geregeld(blijkt dus achteraf van niet) VOOR

5.Al of niet intrekken van bouwverordeningen van de voormalige gemeente Pulle. Het ging over de dikte van scheidingsmuren en als grapje Moeten de muren van de weekendhuisjes ook zo dik zijn?(Keulsebaan)
OKE

6.Verkaveling “Luien hoek”: - al of niet goedkeuren van het wegentracé.
OKE

7.Site “De Blokskens”: - al of niet bouwen van een sociaal woonproject.
OKE

8.Al of niet bekrachtigen van een beslissing van het schepencollege inzake de aankoop van verkeersborden ‘zone 30’.
Enkel Massenhoven heeft een zone 30 en Viersel en Pulderbos hebben enkel het einde van een zone 30, zeker geen duidelijke situatie
Waarom is dit niet in orde?
Tijdens de gemeenteraad van juni was er nog verzekerd dat dit wel zo zou zijn(andere gemeenten hebben wel al flikkerlichten;Glabbeek, Oostkamp, Stekene, Maldegem, Olen, Ravels, Rotselaar, Grobbendonk en Ranst die hebben zowel vaste zone 30 als variabele – zelfde politiezone, dus met wetgeving zal het wel niets te maken hebben(dit was zo al een fabeltje, enkel goed om verwarring te zaaien), eerder met laattijdig bestellen (10/08)!
De variabele toestellen zijn toch op zonne- energie!?

Antwoord : de juiste signalisatie is er nog niet ! En ze zijn op zonne-
energie !
VOOR

9.Brandweer: - al of niet herstellen van de ladderwagen.
VOOR

10.Begrotingswijziging nr.1 en 2 (gewone en buitengewone dienst): - akteneming van het nazicht gedaan door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Binnenlandse Aangelegenheden Antwerpen.
OKE

11.Aanvraag tot begrotingswijziging nr. 3 en 4 (gewone en buitengewone dienst).
OKE

12.Akteneming van de vaststelling van de jaarrekening per 31/12/04 van het OCMW van Zandhoven.
OKE

13.Kerkfabriek O.-L.-Vrouw van Pulderbos: - 1ste begrotingswijziging:- advies te verlenen.
OKE

14.Kerkfabriek O.-L.-Vrouw van Pulderbos: - begroting 2006 :- advies te verlenen.
OKE

15.Kerkfabriek St.-Amelberga van Zandhoven: - begroting 2006: - advies te verlenen.OKE

Bijkomende vragen :

1.Worden niet al onze schepenen betaald? En krijgt de burgemeester zijn aanvulling van zijn pensioen niet meer ? Wordt dat geld voor iets anders gespaard?
Bij het raadplegen van het vermogensregister in het staatsblad zitten daar toch wel enkele gaten in -Blijkbaar krijgt Rudy Willems geen schepenwedde,(volgens de rekeningen echter wel, liegt het staatsblad ???) Lenaerts verdient niks bij de notaris ??? en wat de gemeente aan de burgemeester als extra pensioen betaalt staat er ook niet bij !
Antwoord :
Dat is blijkbaar de fout van het Staatsblad en dat is toch allemaal niet zo belangrijk!!!!!

2. Ik maak me zorgen over het feit dat onze gemeente voor de rechtbank (het vredegerecht)in een slecht daglicht wordt gesteld.Er worden vanuit het gemeentehuis brieven verstuurd die mekaar tegenspreken en die dan gebruikt worden om rechtszaken in te spannen en waar bij het warm en koud blazen van de gemeente weinig professioneel overkomt, kan men zo’n zaken niet vermijden door de juiste diensten de brieven te laten versturen ? Pijnlijke zaak, weinig commentaar

3. Er wordt weer een autocross aangekondigd voor begin oktober in Pulderbos, onduidelijk waar , maar er is blijkbaar in de buurt van het Prev al zand aangevoerd, is daar toestemming voor ????Aan de milieuambtenaar vragen ….
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

22 oktober 2005

't Licht moet blijven!



Groen! Zandhoven verneemt net dat jeugdhuis ‘t Licht een brief van het gemeentebestuur heeft ontvangen om per 1 januari 2006 het lokaal te verlaten.

Groen! Zandhoven zal de argumenten achter deze beslissing verder onderzoeken maar is van mening dat er een jeugdhuis moet blijven.

We houden u op de hoogte!


Groen! Zandhoven
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

17 oktober 2005

De kleine lettertjes


Vandaag ontvingen de Zandhovenaars een folder omtrent het ruimtelijk structuurplan. Groen! Zandhoven had reeds eerder de teksten bekeken maar nu het zo zwart op wit stond was het wel even slikken.

Net zoals het ruimtelijk structuurplan zelf, blijft ook deze folder voor ons erg vaag. Opvallend is ook de weinig toegankelijke taal waarin de Zandhovenaars worden geïnformeerd, als men het al kan lezen natuurlijk; nog kleinere letters gebruiken was wellicht technisch onmogelijk?

Even een paar “hoogtepunten” waarvoor wij u uitdagen ons de juiste betekenis door te geven van volgende zinnen:

“Zonevreemd is een eigenheid van het wonen in de gemeente.”

“De gemeente zal geen verdere differentiatie doorvoeren en zal de decretale mogelijkheden voor zonevreemde woningen toepassen.”

Wat zou men met deze zinnen bedoelen? Laat het ons weten!

Wij zijn er in elk geval van overtuigd dat het voorgestelde plan heel wat tegenstrijdigheden, vaagheden en verkeerde keuzes bevat!

Groen! Zandhoven zal u hierover kortelings informeren.
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

12 oktober 2005

Groen dient bezwaarschrift in tegen bouw appartementen in Langestraat

Groen! Zandhoven diende een bezwaarschrift in tegen de bouw van 23 appartementen met ondergrondse garages aan het einde van de Langestraat, in het bos naast J.P. Bosselaers.

Hierbij de integrale tekst van het bezwaarschrift, waarin we onze argumenten weergeven:



"Pulle, 10 oktober 2005.


Aan het College van Burgemeester en Schepenen van Zandhoven.

Betreft: Bezwaarschrift tegen de bouw van een appartementsblok Langestraat 212 te Zandhoven.


Geachte Heren,


Een belangrijke beleidslijn in de huidige ruimtelijke ordening is “inbreiding”. De bouw van een appartementsblok in dit natuurgebied, kilometers verwijderd van het dorpscentrum, staat lijnrecht tegenover dit principe van inbreiding.

Ik hoop dan ook ten stelligste dat U deze bouwaanvraag zult weigeren, vanuit het oogpunt van een goede ruimtelijke ordening, en in overeenstemming met de basisoptie van duurzame ontwikkeling, die u ook als basisdoelstelling neemt in het ontwerp van gemeentelijk ruimtelijk structuurplan.

Met vriendelijke groeten,

Ward Belmans"
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

"Wonen in Zandhoven"

Op donderdag 6 oktober was er een Toogpunt-debat van het ACW-Zandhoven.

Een directeur van een sociale huisvestingsmaatschappij en een verantwoordelijjke van een sociaal verhuurkantoor schetsten het dramatische tekort aan betaalbare huurwoningen en huurappartementen in onze gemeente.

Daarna was het woord aan schepen Rudy Willems en OCMW-voorzitter Frans Van de Peer.
Voor de aanwezigen die op zoek waren naar iets betaalbaars om te huren was het meteen duidelijk dat er van onze overheid niets te verwachten valt. Frans Van de Peer wil de problemen van mensen van nu, nog altijd aanpakken met de oplossingen van 4O jaar geleden.

Onze CD&V hinkt hopeloos achterop. Maar ondertussen blijven mensen (letterlijk!!) in de kou staan.
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

10 oktober 2005

Groen! Zandhoven site gaat van start

Bij deze starten we de site van Groen! Zandhoven. Welkom.
Het is de bedoeling op deze site onze standpunten en visie de verduidelijken.

Zoals steeds kan je ons bereiken op het e-mail adres zandhoven@groen.be of via:

Partijsecretaris:

Leo Rens
Goormansstraat 99
2240 Zandhoven
tel.: 03 484 58 30
zandhoven@groen.be

Gemeenteraadsleden:

Mariette Brangers
Zandbeekstraat 24
2240 Zandhoven
tel.: 03 484 54 59
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen