26 oktober 2005

Verslag gemeenteraad 13 oktober 2005

Zoals gezegd in geenzanderover publiceren wij op deze site onze verslagen van de gemeenteraad. Hier kan je lezen dat Groen! niet altijd tegen stemt, en krijg je een idee van de tussenkomsten en argumenten van ons raadslid.

Hoe leest men dit verslag ?

De punten komen overeen met de dagorde. De tussenkomst van het Groen!raadslid (Marjet Brangers) staan schuingedrukt en het antwoord van een schepen of burgemeester staat vet gedrukt.
De stemming van het Groen! raadslid in hoofdletters en vet .
Dit kan zijn VOOR of OKE
TEGEN
ONTHOUDING.
Dit laatste als we nog niet helemaal zeker zijn van ons standpunt.

Verslag gemeenteraad 13 oktober 2005

1. Kosteloze grondafstand:- Herentalsebaan:- al of niet goedkeuren.
Voor openbare weg, 119m2. Voor

2. Al of niet oprichten van een bijgebouw aan het parochiecentrum van Massenhoven. Zijn er nog geen tekorten aan de zaal (vloer o.a. om als turnzaal te dienen)??? antwoord : er worden ook andere werken verricht(o.a. de verwarming), niet aan de vloer.

3. Al of niet goedkeuren van een overeenkomst met het provinciebestuur van Antwerpen betreffende de verwijdering van invasieve plantensoorten uit waterlopen en stilstaande wateren.
In samenwerking met de gemeente Enkel afvoer van verwijderde planten. oké

4. Al of niet verhuren van een woning gestaan te Zandhoven, Amelbergastraat nr 38. oké

5. Vrijwillig brandweerkorps:- al of niet openverklaren van één plaats van officier-vrijwilliger bij bevordering. oké

6. Vrijwillig brandweerkorps:- al of niet openverklaren van drie plaatsen van korporaal-vrijwilliger bij bevordering. oké

7. Vrijwillig brandweerkorps:- al of niet openverklaren van acht plaatsen van kandidaat – vrijwillig brandweerman.oké

8. Al of niet stemmen van een politiereglement op de voorkoming en bestrijding van geluidshinder. (samen met Ranst) oké

9. Al of niet stemmen van een politiereglement op de drankgelegenheden, danspartijen, muziekuitvoeringen, variété- en toneelvoorstellingen. oké

10. Al of niet ingaan op het overnamebod van Suez op de aandelen van Electrabel. Mogelijke vragen ; hoeveel schuld moeten we nog afbetalen op die aandelen ?Antwoord : de schuld €354.000 wordt afgelost , rest is dan nog €888.000
Verder : de gemeente wordt aandeelhouder van Suez als ze op het bod ingaan. Dit is een risico : Suez heeft in het verleden fouten gemaakt en zware verliezen geleden in Latijns Amerika. Het is ook niet aan de gemeenten om aandelen te hebben in de energieproductie en het is niet de taak van eenoverheid om de belangen dan een privéonderneming veilig te stellen. (invloed van de hoogte van het dividend op de wil van gemeentepolitici om de liberalisering tegen te werken of om kernenergie aan te houden ) De gemeente wordt getroffen door een dubbele roerende voorheffing op Suezaandelen en dan vooral ethisch : dit is zeker geen ethisch beleggen, Suez is betrokken geweest bij de privatisering van de drinkwatersector in een aantal derdewereldlanden met als gevolg dat vele arme groepen zonder drinkwater kwamen te zitten.
Ofwel gaan we in op het aanbod, maar dan moeten de aandelen snel verkocht worden , ofwel worden ze toch verkocht via één of ander zakenkantoor en dan is er geld om ergens anders in te investeren(distributienetten-dit moet al en REG-maatregelen)
Antwoord : de gemeente zal ingaan op het voorstel en later de SUEZ aandelen verkopen
ONTHOUDING

11. TELEKEMPO:- goedkeuring van de agendapunten vermeld op de dagorde van de buitengewone algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging ‘Telekempo’ van 27 oktober 2005, alsmede vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente.

12. IGEAN dienstverlening:- akteneming en/of goedkeuring van de agendapunten vermeld op de dagorde van de buitengewone algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging ‘IGEAN dienstverlening’ van 9 november 2005, alsmede vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente.

13. IGEAN milieu & veiligheid:- akteneming en/of goedkeuring van de agendapunten vermeld op de dagorde van de buitengewone algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging ‘IGEAN milieu & veiligheid’ van 9 november 2005, alsmede vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente.

14. PIDPA:- akteneming en/of goedkeuring van de agendapunten vermeld op de dagorde van de ‘Buitengewone Algemene Vergadering – 1’ van de opdrachthoudende vereniging Pidpa van 19 december 2005, alsmede vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente.

15. PIDPA:- akteneming en/of goedkeuring van de agendapunten vermeld op de dagorde van de ‘Buitengewone Algemene Vergadering – 2’ van de opdrachthoudende vereniging Pidpa van 19 december 2005, goedkeuring van de wijziging van de statuten van bedoelde vereniging, alsmede vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente.

16. IVEKA:- goedkeuring van de wijziging van de statuten en van de agendapunten vermeld op de dagorde van de algemene vergadering in buitengewone zitting van de opdrachthoudende vereniging Iveka van 22 december 2005, alsmede vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente.

17. IGAO:- goedkeuring van de wijziging van de statuten en van de agendapunten vermeld op de dagorde van de buitengewone algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging Igao van 23 december 2005, alsmede vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente.

18. Kerkfabriek Sint Petrus & Paulus:- begroting 2006:- advies te verlenen. oké

19. Kerkfabriek Sint Stefaan:- begroting 2006:- advies te verlenen.
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

0 Jouw mening?

Een reactie posten

<< Home