19 april 2007

Brief aan ACW en CD&V

Geachte,

Tijdens de gemeenteraad van maart 07 in Zandhoven moest er een vertegenwoordiging van 6 leden voor het PWA (plaatselijk werkgelegenheidsagentschap) verkozen worden. Wettelijk moet hierbij rekening gehouden worden met de verhouding meerderheid - minderheid. De CD&V (die de volstrekte meerderheid uitmaakt, 15 van de 23 zetels) had besloten dat die verhouding 5 CD&V-ers en 1 oppositielid betekende (...). De verkiezing gebeurde per kandidaat, dus in zes stemrondes. Dit betekende dat er in de laatste stemronde gekozen moest worden tussen een kandidaat van het Vlaams belang (4 zetels) en een kandidaat voorgedragen door de democratische oppositiepartijen ( SP-a, VLD-la en Groen!, ook 4 zetels). De uitslag: de kandidaat van de democratische oppositiepartijen kreeg 4 stemmen (..), de kandidaat van het VB 13 stemmen en er waren 6 onthoudingen.

Wetende dat er in de CD&V meerderheid 6 mensen zijn die zich tijdens de voorbije verkiezingen voordeden als of zich uitgaven voor ACW-mandataris stel ik me hierbij toch ernstige vragen over hun geloofwaardigheid als ACW'er. Gezien de stemming geheim was weten we natuurlijk niet wie hoe gestemd heeft. In het "beste" geval hebben die 6 zogenaamde ACW-ers zich onthouden, maar dit betekent nog altijd dat ze zich liever onthielden dan een kandidaat van een democratische partij te steunen. Door hun onthouding werd de VB'er gemakkelijker verkozen. In het "slechtste" geval gaven ze hun stem aan een VB -kandidaat.....

Wetende dat tijdens de voorbije verkiezingen de plaatselijke ACW-afdeling Zandhoven zich druk maakte over het feit dat op de Groen! lijst enkele kandidaten zich ook ACW-kandidaat noemden, stel ik me hier de vraag wie eigenlijk ACW'er is?

Naar aanleiding van dit stemgedrag hebben we een warme oproep (zie bijlage) aan die ACW'ers gedaan om hun ACW-lidkaart in te leveren.
Of ze dit ook gaan doen?

Vriendelijke groeten van iemand die de ACW-waarden een warm hart toedraagt maar die niet herkent in het Zandhovens ACW-stemgedrag

Leo Rens, Zandhovens gemeenteraadlid voor Groen!
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

07 april 2007

GeenZandErover ook via de website

Via de "links rechts" kan je GeenZandErover ook via internet lezen en afdrukken.

Veel leesplezier!
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

Verslag gemeenteraad 15 maart 2007

1. Al of niet goedkeuren van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad.

Het gaat hier om een belangrijk document op basis waarvan de gemeenteraad – dus meerderheid en oppositie – de komende 6 jaar gaat samenwerken. Het leek ons - Groen!- dan ook logisch dat we op voorhand met de verschillende partijen dit reglement zouden bespreken om tot een consensus (proberen) te komen. Vandaar dat we uitstel vragen tot volgende gemeenteraad .
We hebben dit uitstel (uiteraard) niet gekregen
We hebben dit reglement naast het modelreglement van het VVSG, waarvan Zandhoven deel uit maakt, gelegd. Dan kunnen we de vraag stellen vanuit welke visie de meerderheid het reglement van het VVSG heeft aangepast.
Zelf komen we tot de conclusie dat bijna alle wijzigingen te maken hebben met
Ofwel: vermindering van inspraakmogelijkheden door de bevolking
Ofwel: vermindering van informatiedoorstroming naar de bevolking
Ofwel: de macht van de oppositie inperken en zelf zoveel mogelijk de touwtjes in handen houden.

Onthouding
De burgemeester vond dit blijkbaar niet zo’n belangrijk document “dat wordt in de kast gelegd om er niet meer uit te halen”


2. Toekennen van een passende benaming aan de weg in de weekendzone gelegen langsheen de Keulsebaan.

Voor Groen! hoeft er geen weekendzone te komen en derhalve moet er ook geen weg komen
Onthouding

3. Al of niet laten drukken van een nieuwe gemeentelijke informatiegids alsmede goedkeuring van de lastvoorwaarden.

Groen! vindt het belangrijk dat in tijden van informatisering nog gedrukte informatie kanalen bestaan, niet iedereen heeft een pc. Wel pleiten we ervoor dat de informatie die er in komt een zekere duurzaamheid heeft en als er toch wijzigingen gebeuren dat die vlot kunnen aangebracht worden. Telefoonlijsten van alle inwoners zijn weinig zinvol
Telefoonnummers worden weggelaten

Voor

4. Al of niet wijzigen van het belastingsreglement op de afgifte van administratieve stukken.

5. Al of niet wijzigen van het belastingsreglement op lijk- en asbezorging van personen vreemd aan de gemeente.

6. Al of niet wijzigen van het retributiereglement voor de terugvordering van brandweerinterventies.

7. Begroting voor het dienstjaar 2007: akteneming van het nazicht gedaan door de dienst ‘Toezicht Financiën Gemeenten’ van het Vlaams Ministerie van Bestuurszaken, Agentschap voor Binnenlands Bestuur, Afdeling Antwerpen.

Uiteraard is het positief om een brief zonder opmerkingen te krijgen. Maar wil dit zeggen dat dit de definitieve begroting is voor 2007?
Er wordt nog gewerkt aan de nieuwe begroting

8. Overlegcomité “Gemeente & O.C.M.W.”: verkiezing van de leden die deel zullen uitmaken van de delegatie van de gemeenteraad in het overlegcomité.

Er wordt hier een delegatie van de gemeenteraad gekozen die in principe een afspiegeling (evenredigheid) moet zijn van die raad net zoals bij ocmw-raad en politie-raad. Groen! meent dan ook dat hier een foutieve stemprocedure wordt gebruikt. Door de leden apart te kiezen wordt er geen delegatie van de gemeenteraad gekozen maar een delegatie van de meerderheid. Daarom stellen we voor om in 1 stemronde de 2 kandidaten te kiezen en wie de meeste stemmen heeft is uiteraard verkozen .
Ons voorstel werd (natuurlijk) afgewezen

9. Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap: aanduiding van de leden.

Ook hier dient de evenredigheid tussen meerderheid en oppositie gerespecteerd te worden. Vooraf (cfr mededeling GR 15/02/2007) stellen dat 5 leden van de meerderheid moeten komen en 1 lid van de grootste oppositiepartij is afbreuk doen aan de werkelijke verhouding die 8 op 15 is, wat quasi evenveel is al 2 op 4. Door de zes leden apart te kiezen wordt er geen delegatie van de gemeenteraad gekozen maar een delegatie van de meerderheid. Daarom stellen we voor om in 1 stemronde de 6 kandidaten te kiezen en wie de meeste stemmen heeft is uiteraard verkozen.
Volgens de meerderheid hadden zij het wel bij het juist eind wat betreft de te volgen stemprocedure ,ze beriepen zich op een art 35§2 van het gemeente decreet (dit houdt echter enkel in dat de stemming geheim moet gebeuren)
Door hun manier van stemmen moest er bij de keuze van de laatste kandidaat gekozen worden tussen iemand van het vlaams belang en iemand van de Vld; Uit de stemuitslag bleek dat de VB kandidaat 13 van de 23 stemmen heeft gekregen .Hieruit blijkt dus overduidelijk dat 9 cd@v ers VOOR het Vlaams belang hebben gekozen en dus het cordon aan hun laars lapten. Ze hadden perfect voor de VLd kunnen stemmen.


10. O.V.S.G.: aanduiding van een afgevaardigde voor de algemene vergadering.

11. OVO: aanduiding van een afgevaardigde voor de algemene vergadering.

12. Opmaak van een gemeentelijk reglement voor speelstraten.(Groen!)

Vanuit de verschillende deelgemeenten kregen we van ouders de vraag of er in Zandhoven speelstraten kunnen georganiseerd worden, net zoals die reeds in tal van andere gemeenten reeds bestaan. Tevens stellen we al jaren vast dat er tijdens de vakantie kinderen in verschillende woonwijken hun straat tot speelruimte omtoveren, zij het dan zonder duidelijke, wettelijke afbakening met de juiste verkeersborden. Vanuit deze twee vaststellingen vragen we – Groen!-Zandhoven- om een reglement op te stellen voor speelstraten. Hierdoor wordt niet alleen een wettelijk kader gecreëerd voor kinderen waardoor hun veiligheid verhoogd wordt. Een speelstraat is ook een ideaal instrument om het sociaal weefsel in buurten te onderhouden en te versterken. De straat wordt dan teruggegeven aan de bewoners, het wordt een ontmoetingsplaats waar koning auto dan (tijdelijk) moet wijken.
Het opstellen van dit reglement gebeurt uiteraard in samenspraak met de politie en de jeugddienst .
Belangrijk bij een speelstraat is dat het gedragen wordt door de bewoners zelf. Zij nemen het initiatief en de meerderheid van de bewoners moet er achter staan. De gemeente heeft een ondersteunde rol. Zij brengt de inwoners op de hoogte van dit reglement en moedigt de bewoners aan om van hun straat een speelstraat te maken en zorgt ervoor dat – door een reglement- alle wettelijke vereisten in orde worden gebracht.

Hier stemde de cd@v tegen . Ze maakten een probleem ivm wie verantwoordelijk is voor zo’n speelstraat ( dit ligt juridisch allemaal vast); Dat een speelstraat bijdraagt tot een warmere samenleving (cfr Yves Leterme) was voor hun ook geen argument. Een straat afsluiten voor een burenfeest kon echter wel voor de cd@v.
Volgens schepen Basstanie wordt de mogelijkheid van een speelstraat wel opgenomen in de bevraging van de jongeren naar aanleiding van het Jeugdwerkbeleidsplan. Waar bij je wel de vraag kunt stellen wat voor zin zo’n bevraging heeft als je weet dat ze er toch tegen zijn. Een duidelijk staaltje van schijndemocratie

Bij toepassing van artikel 22 van het Gemeentedecreet worden de volgende punten toegevoegd aan de dagorde van de gemeenteraad.

13. Voorstel van motie waarbij de Gemeenteraad bij het College van de Politieraad van de zone ZARA aandringt tot het nemen van maatregelen om de veiligheid van de inwoners van Groot-Zandhoven te verbeteren door o.a. een verhoogde zichtbaarheid van de lokale politie middels aanwerving van bijkomende politieagenten en een herschikking van de tijdsbesteding van het bestaande korps. (vld-la

We ondersteunen deze motie maar willen toch even opmerken dat we veiligheid ruimer zien dan alleen maar diefstallen. Verkeersveiligheid valt daar ook onder. Er vallen statistisch gezien nog veel meer doden en gewonden door de verkeersonveiligheid dan door woning en auto-inbraken

14. Mogelijkheid voor het vinden van een zaal voor de Volleybalploeg van Zandhoven die binnenkort naar de eredivisie promoveert. (vld – la)

Dat er geen fatsoenlijke polyvalente ruimte is , is een oud zeer waar de voorbije 30 jaar weinig of niets aan gedaan is
Blijkbaar is er al een overeenkomst met Hooydonck

15. Vervoer van de Volleybalploeg. (vld- la)

Er zijn zoveel sportploegen in Zandhoven. Wat als die allemaal vervoer willen?



16. Voorstel tot wijziging van het gemeentelijk reglement m.b.t. de samenstelling van de gemeentelijke Milieuraad teneinde ook waarborgen in te bouwen voor een voldoende representativiteit van de gemeenteraadsleden-vertegenwoordigers van de bevolking welke niet tot de meerderheid behoren. (vld – la)

Wordt verder bekeken aldus de burgemeester


17. Voorstel tot oprichting van een “Redactieraad” verantwoordelijk voor de samenstelling en publicatie van het gemeenteblad. (voorstel VLd-la)

Groen! steunt dit punt ten volle.
Uit de reactie van de burgemeester blijkt dat de redactie nog steeds uit een man bestaat, nl Willy De Bie, de vroegere burgemeester en omdat het blad zo goed is blijft dit zo en hoeft er geen redactieraad van de verschillende fracties te komen………….


18. Onderhoud strooiweiden (vb)
Het VB beklaagt er zich over dat er op de strooiweide onder bomen mos groeit (of hoe de natuur zijn werkt niet mag doen…)

Geheime zitting

Compensatievergoeding
We stellen ons hier ernstige vragen over het discriminerend karakter van de wet die deze compensatie toelaat. Als jan met pet op pensioen gaat dan mag hij een bepaald bedrag bijverdienen , gaat hij daarboven, dan verliest hij zijn pensioen. Als een schepen of burgemeester teveel verdient dan verliest hij ook zijn pensioen, maar kan hij een serieuze compensatie vragen aan de gemeenschap voor dit verlies. Iets wat jan met de pet niet kan.
We hebben hierbij het gevoel dat de politiekers die deze wet gestemd hebben eerst en vooral aan zichzelf en hun politieke vrienden-mandatarissen gedacht hebben. Zo’n wet versterkt de gedachte bij jan met de pet dat het toch allemaal maar zakkenvullers zijn.
Onthouding
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen