19 april 2007

Brief aan ACW en CD&V

Geachte,

Tijdens de gemeenteraad van maart 07 in Zandhoven moest er een vertegenwoordiging van 6 leden voor het PWA (plaatselijk werkgelegenheidsagentschap) verkozen worden. Wettelijk moet hierbij rekening gehouden worden met de verhouding meerderheid - minderheid. De CD&V (die de volstrekte meerderheid uitmaakt, 15 van de 23 zetels) had besloten dat die verhouding 5 CD&V-ers en 1 oppositielid betekende (...). De verkiezing gebeurde per kandidaat, dus in zes stemrondes. Dit betekende dat er in de laatste stemronde gekozen moest worden tussen een kandidaat van het Vlaams belang (4 zetels) en een kandidaat voorgedragen door de democratische oppositiepartijen ( SP-a, VLD-la en Groen!, ook 4 zetels). De uitslag: de kandidaat van de democratische oppositiepartijen kreeg 4 stemmen (..), de kandidaat van het VB 13 stemmen en er waren 6 onthoudingen.

Wetende dat er in de CD&V meerderheid 6 mensen zijn die zich tijdens de voorbije verkiezingen voordeden als of zich uitgaven voor ACW-mandataris stel ik me hierbij toch ernstige vragen over hun geloofwaardigheid als ACW'er. Gezien de stemming geheim was weten we natuurlijk niet wie hoe gestemd heeft. In het "beste" geval hebben die 6 zogenaamde ACW-ers zich onthouden, maar dit betekent nog altijd dat ze zich liever onthielden dan een kandidaat van een democratische partij te steunen. Door hun onthouding werd de VB'er gemakkelijker verkozen. In het "slechtste" geval gaven ze hun stem aan een VB -kandidaat.....

Wetende dat tijdens de voorbije verkiezingen de plaatselijke ACW-afdeling Zandhoven zich druk maakte over het feit dat op de Groen! lijst enkele kandidaten zich ook ACW-kandidaat noemden, stel ik me hier de vraag wie eigenlijk ACW'er is?

Naar aanleiding van dit stemgedrag hebben we een warme oproep (zie bijlage) aan die ACW'ers gedaan om hun ACW-lidkaart in te leveren.
Of ze dit ook gaan doen?

Vriendelijke groeten van iemand die de ACW-waarden een warm hart toedraagt maar die niet herkent in het Zandhovens ACW-stemgedrag

Leo Rens, Zandhovens gemeenteraadlid voor Groen!
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

0 Jouw mening?

Een reactie posten

<< Home