10 oktober 2006

Vlaanderen kiest conservatief...

Het stemmen is voorbij, de stemmen zijn geteld. Onze mening: Vlaanderen stemt rechts tot extreem rechts.

Het Vlaams Belang ziet het aantal mandatarissen in de gemeenteraad verdubbelen, cd&v gaat in de meeste gemeenten ook vooruit. De VLD ziet het mindere resultaat als een signaal dat men ook daar de donkerblauwe kaart moet trekken. In Antwerpen lijkt de groei van VB wat afgeremd en haalt "Patrick" het met een, wat ons betreft, campagne zonder inhoud.

Onze eigen gemeente: Zandhoven. Vlaams Belang gaat hier ook 5,3 % vooruit. Voor het aantal zetels betekent dit van 2 naar 4 zetels. De VLD verliest 1 zetel. Verder is er een nieuwe mandataris voor SPA/Spirit (voorheen geen zetel).

De 2 enige partijen die er dus op vooruit gaan in Zandhoven zijn VB en SPA/Spirit.

Groen! Zandhoven: ondanks het harde werk van de laatste jaren en maanden werden we hiervoor door de kiezers niet beloond (terugval van 10,3% in 2000 naar 8% in 2006). We vinden dat spijtig maar zoals hoger gezegd, ligt dit in de lijn met de rest van Vlaanderen. Wij behouden ons zitje in de gemeenteraad wat nu zal worden ingevuld door Leo Rens.

Alvast bedankt aan alle kiezers!

:klik op comments om reactie op dit artikel te lezen
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

04 oktober 2006

Het doek valt voor bos aan Keulsebaan?


't Is goed, hou het goed!' met deze slogan, die toch wel krachtig het beleid van de laatste jaren samenvat, viel vandaag de cd&v folder in de bus. Deze folder kan later allicht nog gebruikt worden om mensen die op zoek zijn naar wat toeristische info over Zandhoven wegwijs te maken. Zij zullen deze vrijwel autovrije gemeente (zie foto's) zeker waarderen.


Triester was echter dat wij vandaag vernamen dat de verkavelingsaanvraag voor de weekendzone aan de Keulsebaan werd goedgekeurd. Inspraak, lange termijn visie? De afbeelding bovenaan en de twee eerste woorden van de cd&v folder laten zien hoe wij er over denken...
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

03 oktober 2006

U denkt dus dat wij goeie mensen zijn ;-)

(klik op de afbeelding om te vergroten)

>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

01 oktober 2006

Parking vrachtwagens?


Nog voor de gemeentefusie werd in Pulle een parkeerterreintje aangelegd op de hoek van Boudewijnlaan, Torenstraat en Le Grellelei, waarop een reeks parkeerplaatsen voor gewone wagens waren afgebakend. De laatste tijd stonden daar elke nacht en elk weekend vrachtwagens geparkeerd. Daartegen heeft VLD recent actie gevoerd.
Omdat geparkeerde vrachtwagens (waaronder tankwagens) een gevaar kunnen opleveren in de woonzone, heeft Groen! ooit voorgesteld om een oplossing te zoeken op de bestaande industrie-en KMO-terrreinen.
Twee weken voor de verkiezingen zien we plots dat op het bestaande parkeerterrein de parkingvakken zijn herschilderd en aangepast, zodat het duidelijk is dat dit officiëel een vrachtwagenparking geworden is.
Dit gebeurde zonder inspraak van de gemeenteraad. Een zoveelste bewijs dat de vraag naar meer inspraak, die deze dagen in alle partijprogramma’s staat behalve bij CD&V, toch wel een gerechtvaardigde vraag is
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

Weekendverblijven Keulsebaan: buurt vraagt opnieuw actie


Even terug in de tijd: meer dan een jaar geleden werd er in de Keulsebaan te Pulle spontaan door enkele buurtbewoners een actie gestart (affichecampagne enz...) tegen de geplande verkaveling van een bos aan het begin van deze straat naar een zone voor meerdere weekendverblijven. Via bezwaarschriften, opmerkingen in de gemeenteraad en op het ruimtelijk structuurplan heeft Groen! steeds argumenten aangegeven waarom wij niet akkoord kunnen gaan met deze plannen. Enkele dagen geleden werd er door enkele buurtbewoners aan Groen! gevraagd om opnieuw met een affichecampagne te starten, wat we zullen doen.
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen