10 oktober 2006

Vlaanderen kiest conservatief...

Het stemmen is voorbij, de stemmen zijn geteld. Onze mening: Vlaanderen stemt rechts tot extreem rechts.

Het Vlaams Belang ziet het aantal mandatarissen in de gemeenteraad verdubbelen, cd&v gaat in de meeste gemeenten ook vooruit. De VLD ziet het mindere resultaat als een signaal dat men ook daar de donkerblauwe kaart moet trekken. In Antwerpen lijkt de groei van VB wat afgeremd en haalt "Patrick" het met een, wat ons betreft, campagne zonder inhoud.

Onze eigen gemeente: Zandhoven. Vlaams Belang gaat hier ook 5,3 % vooruit. Voor het aantal zetels betekent dit van 2 naar 4 zetels. De VLD verliest 1 zetel. Verder is er een nieuwe mandataris voor SPA/Spirit (voorheen geen zetel).

De 2 enige partijen die er dus op vooruit gaan in Zandhoven zijn VB en SPA/Spirit.

Groen! Zandhoven: ondanks het harde werk van de laatste jaren en maanden werden we hiervoor door de kiezers niet beloond (terugval van 10,3% in 2000 naar 8% in 2006). We vinden dat spijtig maar zoals hoger gezegd, ligt dit in de lijn met de rest van Vlaanderen. Wij behouden ons zitje in de gemeenteraad wat nu zal worden ingevuld door Leo Rens.

Alvast bedankt aan alle kiezers!

:klik op comments om reactie op dit artikel te lezen
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

1 Jouw mening?

At woensdag, oktober 11, 2006 10:28:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ik wil - via deze weg - Mariette Brangers toch even mijn waardering geven. Ze heeft op een zinvolle, waardige manier oppositie gevoerd.
Ook al ben ik het heel dikwijls met de ideeen en argumenten van Groen! niet eens, het is geen gemakkelijke opdracht dit al die jaren in volle overtuiging vol te houden. Hopelijk volgt Leo uw voorbeeld.
Luc Van Hove CD&V

 

Een reactie posten

<< Home