01 juli 2006

Voorstelling onze lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen



Deze week stelden wij onze lijst en kandidaten

voor de gemeenteraadsverkiezingen aan de pers voor.

“Doe iets met je mening” Met die slogan trekt Groen! Zandhoven met een nu reeds volledige lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober. Lijsttrekker is Leo Rens , reeds jarenlang actief in Groen! Zandhoven, gevolgd door huidig gemeenteraadslid Marjet Brangers. Op de derde plaats staat Peter Mariën, nieuwkomer in Zandhoven maar ook al jaren vertrouwd met het groene gedachtegoed. Lijstduwer is Ward Belmans, eerste groene gemeenteraadslid van Zandhoven. Opvallende nieuwkomers op de lijst zijn Kries Van Zele vanuit de milieubeweging , Simon Dehantschutter vanuit de jeugdbeweging en Zoë Schmit , socialiste met een groen hart.

De lijst is evenredig verdeeld over twaalf vrouwen en elf mannen . Bij de samenstelling werd ook gekeken naar een evenwichtige verdeling van de kandidaten over de verschillende deelgemeenten en leeftijdscategorieën. Verder zijn er onder de kandidaten ook zelfstandigen en studenten. In hun vrije tijd zijn verschillende kandidaten actief in de derde wereldbeweging, ACW, parochiewerking, oudervereniging en opvang van vluchtelingen.

Thema’s die Groen! in Zandhoven in de kijker wil stellen zijn: openheid in de Zandhovense politiek, meer inspraakmogelijkheden voor de burgers en een dynamisch jeugdbeleid. Klassieke groene thema’s als behoud van open ruimte, ontwikkelingssamenwerking, veilig verkeer, respect voor het milieu en aandacht voor milieuvriendelijke energie blijven uiteraard op de agenda. Zo blijft het idee om windmolens te plaatsen langs het Albertkanaal of Netekanaal en zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis nog steeds overeind.

Met deze lijst en met deze thema’s gaat Groen! Zandhoven vol vertrouwen de verkiezingen tegemoet . Groen! hoopt dan ook om minstens twee zetels te halen om zo de komende zes jaar haar mening en die van haar kiezers duidelijk te laten weerklinken in de Zandhovense gemeenteraad.
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

Bezwaarschrift tegen bouw oefenpiste met loopstal voor paarden op Vroegeinde te Pulle

Groen! Zandhoven diende een bezwaarschrift in tegen bouw van piste op Vroegeinde te Pulle. Hierbij integrale tekst van dit bezwaarschrift:

"Pulle, 26 juni 2006.

Aan het College van Burgemeester en Schepenen van Zandhoven.

Betreft: Bezwaarschrift tegen de aanvraag van Luc Breugelmans, Mastendreef 12, voor het oprichten van een oefenpiste met loopstal, Vroegeinde 9D (kadaster B, 462z, y).

Geachte Heren,

Met dit schrijven willen wij bezwaar aantekenen tegen deze aanvraag.

1. Het gaat hier om een reuzegrote hal in een landbouwzone. Deze hal heeft evenwel niets met landbouw als beroep te maken, maar met hobbyisme en met recreatie. Dat kan dus niet in landbouwzone.

2. Het gaat hier om een constructie die door haar afmetingen en door de voorgestelde materialen totaal misstaat in het “landschappelijk waardevol agrarisch gebied” volgens het gewestplan.

3. Volgens uw ontwerp van gemeentelijk ruimtelijk structuurplan is deze aanvraag gesitueerd in een “structurerend landbouwgebied type I”. “Dit zijn gebieden waar de landbouw nog een duidelijke hoofdfunctie heeft”. Als u nu deze aanvraag zou goedkeuren, dan handelt u duidelijk niet in overeenstemming met uw ontwerp van structuurplan.

Om deze redenen zijn wij er dan ook van overtuigd dat u de gevraagde vergunning niet zult verlenen."
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen