01 juli 2006

Bezwaarschrift tegen bouw oefenpiste met loopstal voor paarden op Vroegeinde te Pulle

Groen! Zandhoven diende een bezwaarschrift in tegen bouw van piste op Vroegeinde te Pulle. Hierbij integrale tekst van dit bezwaarschrift:

"Pulle, 26 juni 2006.

Aan het College van Burgemeester en Schepenen van Zandhoven.

Betreft: Bezwaarschrift tegen de aanvraag van Luc Breugelmans, Mastendreef 12, voor het oprichten van een oefenpiste met loopstal, Vroegeinde 9D (kadaster B, 462z, y).

Geachte Heren,

Met dit schrijven willen wij bezwaar aantekenen tegen deze aanvraag.

1. Het gaat hier om een reuzegrote hal in een landbouwzone. Deze hal heeft evenwel niets met landbouw als beroep te maken, maar met hobbyisme en met recreatie. Dat kan dus niet in landbouwzone.

2. Het gaat hier om een constructie die door haar afmetingen en door de voorgestelde materialen totaal misstaat in het “landschappelijk waardevol agrarisch gebied” volgens het gewestplan.

3. Volgens uw ontwerp van gemeentelijk ruimtelijk structuurplan is deze aanvraag gesitueerd in een “structurerend landbouwgebied type I”. “Dit zijn gebieden waar de landbouw nog een duidelijke hoofdfunctie heeft”. Als u nu deze aanvraag zou goedkeuren, dan handelt u duidelijk niet in overeenstemming met uw ontwerp van structuurplan.

Om deze redenen zijn wij er dan ook van overtuigd dat u de gevraagde vergunning niet zult verlenen."
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

0 Jouw mening?

Een reactie posten

<< Home