06 december 2007

Verslag gemeenteraad 15 november 2007

Provincie De Voorzitter van de Gemeenteraad van de gemeente Zandhoven verzoekt
------- de leden van de Gemeenteraad – voor de eerste maal – te vergaderen
Antwerpen op donderdag 15 november 2007 te 20.00 uur op het gemeentehuis van
------- Zandhoven, Liersebaan nr 12.
Arrondissement __________________________________________________________________
-------
Antwerpen
-------
Gemeente
-------
ZANDHOVEN DAGORDE
-------

1 Kosteloze grondafstand langsheen het Veld:- al of niet goedkeuren.

2 Kosteloze grondafstand langsheen de Maalderstraat:- al of niet goedkeuren.

3 Verkaveling “Valkenaard-fase II”:- al of niet overgaan tot de overdracht en de verkoop van het elektriciteitsdistributienet, het openbaar verlichtingsnet en het gasdistributienet.
Graag wat uitleg bij 3,4,5,6: gratis overdracht door eigenaars aan gemeente, daarna verkoop door gemeente aan intercommunale,Opbrengst voor gemeente?
Vanwaar het verschil tussen verkaveling onder punt 3 en de overige (4.5.7) : bij 3 zijn heel veel partijen betrokken bij de overdracht, bij 4,5,6 niet? Wie is eigenlijk verkavelaar bij 3?
OK
antwoord
In het verleden werden bestaande nutsvoorzieningen door de gemeente aan de intercommunales verkocht; bij nieuwe verkavelingen gebeurt dat ook.
Bij de Valkenaard-verkaveling zijn alle eigenaars verkavelaars en treden als dusdanig op; bij de volgende verkavelingen is er telkens maar een verkavelaar.

4 Verkaveling “Jennes-Peeters”:- al of niet overgaan tot de overdracht en de verkoop van het elektriciteitsdistributienet, het openbaar verlichtingsnet en het gasdistributienet.

5 Verkaveling “Vingerhoets E.-Cautreels M.”:- al of niet overgaan tot de overdracht en de verkoop van het elektriciteitsdistributienet, het openbaar verlichtingsnet en het gasdistributienet.

6 Verkaveling “Van Cauwenbergh”:- al of niet overgaan tot de overdracht en de verkoop van het elektriciteitsdistributienet, het openbaar verlichtingsnet en het gasdistributienet.

7 Al of niet aankopen van twee percelen grond gelegen langsheen de Mastenbaan in de deelgemeente Pulderbos.
Er is schatting gemaakt voor 3 percelen, er worden er 2 aangekocht die blijkbaar niet aansluiten aan het bestaande voetbalveld? Wordt dat ene perceel later gekocht?

Als er een derde terrein bijkomt, wordt dan de toegankelijkheid naar de terreinen via de mastenbaan niet helemaal problematisch?

Wat vinden de landbouwers ervan dat er weer een stuk landbouw verloren gaat?
OK
antwoord
Het derde perceel (dat aan het bestaande voetbalveld grenst) heeft de gemeente nog niet kunnen kopen wel is er bijna een overeenkomst om via dat perceel een toegangsweg te krijgen naar het nieuw aan te leggen terrein.
De toegankelijkheid is een blijft een probleem
Volgens schepen Lenaerts maken de landbouwers er geen probleem van dat er weer landbouwgrond verloren gaat: het gaat hier om een stuk grond waar enkele schapen en een pony op stonden…
8 Al of niet goedkeuren van de wijziging van het wegentracé van de Kortestraat.

Er komen 9 kavels bij, idee van inbreiding vinden we ok; maar is een goede ontsluiting via dit wegentracé enkel op papier geregeld of ook in praktijk?
OK

Antwoord: de kortestraat is vrij smal maar mits wat manoevreerwerk kan een vrachtwagen /brandweerwagen er in draaien


9 Al of niet goedkeuren van de eerste verrekeningsstaat met betrekking tot het uitvoeren van herstellings- en herinrichtingswerken aan de vest langsheen het Dorp in Pulderbos.
Wat gebeurt er met het slib?
Hoelang duren de werken?
Ok
Antwoord: het slib is verontreinigd en dient gezuiverd te worden, er dienen nog enkele metingen te gebeuren; volgende week zou de rijweg terug vrij zijn

10 Al of niet treffen van een princiepsbeslissing met betrekking tot de oprichting van een sporthal alsmede goedkeuring van de lastvoorwaarden voor een bouwkundig ontwerp.
Uiteraard zijn we akkoord met deze princiepsbeslissing. Tijdens de bespreking van de huur van de hooidonck en de begrotingswijziging vorige gemeenteraden hebben we op de dringende noodzaak gewezen van een sporthal
Ok
Antwoord: de sporthal zou aan de bestaande sportlokalen/tennisterreinen in zandhoven komen: het is aan de architecten om voorstellen te doen hoe de sporthal geïntegreerd wordt in het geheel ; zo te horen zou het nog wel een tijdje duren eer de sporthal er zal staan

11 Bouw van een garageloods aan het gemeentemagazijn:- al of niet goedkeuren van het ontwerpbundel.

Bij dit lijvig dossier zat ook een plan met als titel “bouw van een garage en jurytoren. Is deze garage eigenlijk ook een onderdeel van het nog te realiseren jumpingterrein?
Wanneer verwacht men dat die loods af zou zijn?

Antwoord: het jumpingcomité had gevraagd om die toren mee op het plan te zetten zodat ze die laten niet meer moeten aanvragen; maar de realisatie van die toren is ten laste van het comité .
In afwachting dat de multifunctionele hal er staat kan de loods sporadisch ook gebruikt worden door het verenigingsleven.

12 Al of niet overgaan tot het plaatsen van verkeerslichten op het kruispunt Boudewijnlaan/Torenstraat.

Zeer goede maatregel, maar we missen hier de invoering van zone 50 vanaf bv deze lichten richting grobbendonk (noodzaak owv drukte aan de 3 winkels, gevaarlijke bocht aan scoutsterrein, aansluitend zone 50 in grobbendonk).

Antwoord
Waarom die 50-zone er niet bijgevoegd werd , daarover kreeg ik niet echt een duidelijk antwoord. “we doen alles stap voor stap” wist schepen Willems te vertellen, “dus mogen we die zone deze legislatuur nog verwachten” was mijn reactie, maar dat kon Willems dan weer niet bevestigen.
Volgens voorzitter De Bie haalt zo’n zone 50 niet veel uit, “de chauffeurs die daar nu uit de bocht gaan rijden ook harder dan 70 en met 50 blijft dat zo.”
Meer controle en een aangepaste weginrichting lijkt ons dan het gepaste antwoord



13 Al of niet overgaan tot de aankoop van hardware en toebehoren voor de gemeentelijke diensten alsmede goedkeuring van de lastvoorwaarden.

14 Jeugdwerkbeleidsplan 2008 - 2010:- al of niet goedkeuren.

We zien niet alleen bestaande en nieuwe doelstellingen maar belangrijk is ook dat het veel minder vrijblijvend overkomt dan vorige plannen: concrete data en te bereiken resultaten; m.a.w. duidelijk nieuwe accenten merkbaar.
Een woord dat we in heel dit plan missen is “jeugdconsulent” om dit plan consequent op te volgen lijkt ons een full time job nodig
ok

Schepen Bastanie gaf een toelichting over hoe dit plan tot stand is gekomen en daarbij viel op dat de Zandhovense jeugd hier sterk bij betrokken is geweest en dat zie je ook in het goede resultaat.
Het is duidelijk een bruikbaar/werkbaar plan waarbij elk jaar kan nagegaan worden wat (nog niet) gerealiseerd is.

Volgens schepen Bastanie is een parttime jeugdconsulent voldoende om dat zij tal van taken kan deligeren


15 OCMW:- eerste aanvraag tot wijziging van het investerings- en exploitatiebudget voor het dienstjaar 2007:- akteneming.

16 Kerkfabriek St.-Petrus en Paulus van Pulle:- 3de begrotingswijziging:- advies te verlenen.

17 IGEAN dienstverlening: vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente, goedkeuring van de agendapunten alsmede aanwijzing van een vertegenwoordiger en diens plaatsvervanger voor de buitengewone algemene vergadering van 5 december 2007.

18 IGEAN milieu & veiligheid: vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente, goedkeuring van de agendapunten alsmede aanwijzing van een vertegenwoordiger en diens plaatsvervanger voor de buitengewone algemene vergadering van 5 december 2007.

19 IKA: vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente, goedkeuring van de agendapunten alsmede aanwijzing van een vertegenwoordiger en diens plaatsvervanger voor de buitengewone algemene vergadering van 10 december 2007.

20 CIPAL: vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente, goedkeuring van de agendapunten alsmede aanwijzing van een vertegenwoordiger en diens plaatsvervanger voor de buitengewone algemene vergadering van 14 december 2007.

21 PIDPA: vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente, goedkeuring van de agendapunten alsmede aanwijzing van een vertegenwoordiger en diens plaatsvervanger voor de buitengewone algemene vergadering van 17 december 2007.

22 I.V.C.A.: vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente, goedkeuring van de agendapunten alsmede aanwijzing van een vertegenwoordiger en diens plaatsvervanger voor de buitengewone algemene vergadering van 21 december 2007.






Geheime zitting:

1 Onderwijs: al of niet verlenen van een volledige terbeschikkingstelling wegens persoonlijke aangelegenheden voorafgaand aan het rustpensioen van een kleuteronderwijzeres.


De Voorzitter van de Gemeenteraad






W. De Bie


Bijlage: voorstellen van beslissingen
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen