04 januari 2007

Verslag gemeenteraad 19 oktober 2006 "De TENT"

1. Kosteloze grondafstand: - Bogaereweg: - al of niet goedkeuren.st Jozefstraat/Liersebaan : 91m² OKE

2. Kosteloze grondafstand: - Oelegembaan: - al of niet goedkeuren.
52m²OKE

3. Afschaffing is verleggen geworden omdat gebruikers van achterliggende gronden deze anders niet meer deftig konden bereiken van een gedeelte van buurtweg nr. 2 in de deelgemeente Viersel:- al of niet wijzigen van een vroeger getroffen beslissing.OKE

4. Wegen- en rioleringswerken in de verkaveling ‘Molenbos’:- al of niet goedkeuren van het ontwerpbundel. Gescheiden stelsel, maar verder is het dat niet, is de gracht aan de Maalderstraat voldoende ?(herprofileren) Nu zorgde de natuurlijke bodem voor afvoer van water , na bebouwing moet het ergens naartoe! Er was nog een waterloop de Berkemeiloop om eventueel terug op te zoeken om hemelwater in op te vangen.Hopelijk werd er rekening meegehouden in de plannen? Volgens schepen Lenaerts is de gracht aan de Maalderstraat voldoende. Wat de wegen betreft : alle verkeer moet via de Keulsebaan en de Boshovensebaan naar de Maalderstraat rijden : overlast zijn Aan de Boudewijnlaan enkel toegang voor voetgangers en fietsers, niets anders mogelijk ?Aan de Keulsebaan was het onmogelijk wegens het reeds bebouwd zijn en dan staat er nog een uitweg via de Boshovensebaan : is dat een mogelijkheid of moet dat nog onderzocht worden, eigenaars weten van niets en er staat een mooie notenboom naast de mogelijke voetweg (–zeker te behouden) CD&V was voor de verkiezingen voor buurtwegen, nu ook nog
De toegangsweg aan de Boshovensebaan is voor een latere fase, er was nog geen contact met de eigenaars.
Wat met het verkeer tijdens de werken ? Alles langs de keulsebaan? Of Boshovensebaan? Dit zijn schoolroutes(Pulle , Vorselaar) Kan de ingang niet via de Boudewijnlaan? ???? Veel hinder zal dat niet zijn eens de vrachtwagens in het binnengebied Is er een informatievergadering gepland met de omwonenden voor de werken beginnen ?De meeste omwonenden zijn betrokken partij, dat is blijkbaar niet nodig!


5. Al of niet goedkeuren van de eerste verrekeningsstaat met betrekking tot het uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Kriekenlaan, Bogaereweg, St.-Jozefstraat en Galgeweg.

Meer + €47 788 voor gescheiden stelsel N14(deel terug Hidrorio?) OKE

6. Al of niet verkopen van een klein perceeltje grond gelegen langsheen het waterzuiveringsstation in Pulderbos aan de NV Aquafin. 11m² OKE

7. Aanpassing doorvoerleiding Zandhoven: - al of niet vestigen van een erfdienstbaarheid (NV Aquafin).veldweg Binnenbos/blauwhoef voor een ondergrondse rioolwaterl., Was dat er al niet? Nu pas ? voor €208 Er is wel een volumevergroting

8. Verkoop van de voormalige jongensschool van Pulle: - al of niet aanvullen van de ontwerpakte. Dat sociaal doel: de verenigingen herbergen is een taak van de gemeente , dus het verkopen is enkel goed om de kas wat te spijzen. In deze materie : onthouding

9. Al of niet huren van een tent voor het inrichten van evenementen opgesteld aan het gemeentemagazijn.

Dit is wel echt de zaken achteraf doen kloppen.
Die tent staat er al van augustus en is gehuurd door het jumpingcomité. Nu gaat de gemeente betalen voor iets wat nooit overlegd is in de raad noch is er een som voor voorzien in de begroting. Om dan nog te zwijgen van de toeren die men moet uithalen om de verenigingen die er gebruik van maken te doen betalen. Aan wie ?Ze zeggen aan de gemeente, we zullen zien, de gemeente heeft daarvoor niet de nodige regelementen goedgekeurd!... aan het jumpingcomité, dan moet de gemeente er tussenuit blijven, maar de gemeente gaat nu € 2500 betalen aan het jumpingcomité.Dan gaan er nog eens verenigingen voor betalen , is dat niet onderverhuren en mag dat ?Als de gemeente huurt moet dat op de regelmatige wijze gebeuren met de juiste procedure en als er voor betaalt moet worden aan de gemeente door derden moet dat ook op de raad komen, waarvoor zitten we hier eigenlijk? Dit is de deur openzetten voor gesjoemelZe geven toe dat ze snel moesten beslissen anders kostte het veel meer om de tent opnieuw op te zetten, dat wisten ze natuurlijk al eerder, maar ze beweren dat er tijdens de vakantie geen zitting was en ze het niet konden voorleggen..
Naar mijn bescheiden mening zou de gemeente nu gewoon de verenigingen gratis moeten laten gebruik maken van de tent om niet in de problemen te geraken – als die er al niet zijn ???? Hier is een gebrek aan duidelijkheid rond geldstromen en dit is geen correcte manier van met geld om te gaan of gaat de gemeente met een zwarte kas werken ? ik denk dat ze al de ervaring hebben dat ze daar last mee kunnen krijgen.Tegen


10. Akteneming van de vaststelling van de jaarrekening per 31.12.2005 van het OCMW van Zandhoven.

11. OCMW: - eerste aanvraag tot wijziging van het investerings- en exploitatiebudget voor het dienstjaar 2006: - akteneming(opvallende daling van leefloon en sociale en gezinsvoorzieningen)

12. TELEKEMPO: - goedkeuring van de agendapunten vermeld op de dagorde van de buitengewone algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging ‘Telekempo’ van 26 oktober 2006, alsmede vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente.

13. IVEKA:- goedkeuring van de agendapunten vermeld op de dagorde van de algemene vergadering in buitengewone zitting van de opdrachthoudende vereniging Iveka van 13 december 2006, alsmede vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente.

14. IGAO :- goedkeuring van de agendapunten vermeld op de dagorde van de algemene vergadering in buitengewone zitting van de opdrachthoudende vereniging Igao van 21 december 2006, alsmede vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente.

15. Kerkfabriek St.-Willibrordus van Viersel: - rekening 2005: - advies te verlenen.

16. Kerkfabriek O.-L.-Vrouw van Pulderbos:- 1ste begrotingswijziging:- advies te verlenen.

17. Kerkfabriek Sint-Petrus & Paulus: - begroting 2007: - advies te verlenen.(300 000 voor werken aan de jongensschool)

18. Kerkfabriek Sint-Stefaan: - begroting 2007 :- advies te verlenen.

19. Kerkfabriek Sint Amelberga:- begroting 2007:- advies te verlenen.

20. Aanvullend politiereglement: - wijziging van de vorm van het kruispunt Kruisdreef & Molenheide & Pulderbossteenweg in een rotonde en wijziging van de voorrangsregeling. Verkeer op een rotonde heeft toch altijd voorrang

21. Aanvullend politiereglement: - Invoering van een verboden toegang voor voertuigen met een massa in beladen toestand hoger dan 3,5 ton in een gedeelte van de Beggard. Kunnen die de bocht wel nemen ?

22. Gemeentelijke feesttent Populierenhoeve:- vermelding gemeenteblad.
Cfr punt 9 en is het wel een gemeentelijke feesttent zonder de nodige stappen te zetten ?

23. Parkeerprobleem vrachtwagens Torenstraat.
Daar is het nu nog onveiliger geworden, vroeger had je al last om komende van de Le Grellelei naar de Boudewijnlaan te rijden , nu zie je helemaal niks met de vrachtwagens langs links en rechts. Ook het stuk voor voetgangers is ingenomen.Dat stuk was niet voor voetgangers bedoeld en de nog gevaarlijker situatie door de beperkte zichtbaarheid wordt door Rudy Willems weerlegd.Er zijn nu 5 plaatsen voor vrachtwagens.

24. Aanvullend politiereglement:- regeling verkiezingspropaganda in de nabijheid van de stemlokalen. Na wat gehakketak over wat wel mocht en wie er ergens stond wordt er beslist een gemeentelijk reglement te maken tegen de volgende verkiezingen.

25. bijkomend punt kerkfabriek

Vraag over gemeentelijk structuurplan : het is klaar en er zijn een paar tekstwijzigingen dienog moeten gebeuren. Blijkbaar niet zo maar uit andere welingelichte bron zou het over de schrapping van de aansnijding van het woonuitbreidingsgebied in Viersel gaan en de selectie van de hondenclub en nog iets van recreatie rond Hooidonck. Na te kijken!!!!!
>
[+/-] Artikel lezen / verbergen

0 Jouw mening?

Een reactie posten

<< Home